”Han skrattar och skämtar”

Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL75
TRAV

Stig Lindmark blev påkörd av en bil – och vårdas på intensiven.

Nu kommer barnbarnet Anna Lindmark med lugnande rapporter kring den legendariske travtränaren.

 – Det är stabilt för dagen, morfar har ordentliga smärtor men det är inte livshotande, säger Lindmark.

Travlegendaren Stig Lindmark, 76, var inblandad i en otäck olycka under tisdagen. När han och frun var ute och promenerade blev Lindmark påkörd då han satt och vilade längs vägen på sin rullator. Lindmark fördes med ilfart till sjukhuset i Skellefteå där han nu vårdas.

”Väntar på svar från hjärnröntgen”

Situationen är allvarlig, men under onsdagseftermiddagen kommer Stig Lindmarks barnbarn, Anna Lindmark, med rapporter som lugnar ett oroligt trav-Sverige. Travlegendaren har vaknat och har sitt skämtlynne kvar.

– Jag ringde till sjukhuset och läget är stabilt för dagen, det är inget livshotande. De väntar på svar från en hjärnröntgen. De gjorde en i går och en i dag, men de har inte fått svar. Han har lite problem med blodtrycket, det är för lågt men de tror att det är för att han äter så mycket smärtstillande. Han har väldigt mycket brutna revben, och det finns då alltid en risk till lunginflammation, säger Anna Lindmark.

Hon fortsätter:

– De kan inte garantera att det är bra i morgon men jag har pratat med mamma och hon hälsar att Stig är vid gott mod. Han försökte skämta och skratta men han är blåslagen och har ordentliga smärtor.

”Fortfarande otryggt”

Anna Lindmark har under hela dagen varit orolig för sin morfar, och det är hon fortfarande.

– För mig känns det ändå ostabilt med tanke på hans bakgrund och allt han har haft. Det känns fortfarande otryggt, och jag mår precis lika dåligt som tidigare i dag. Men det känns skönt att höra att läkarna säger att det är stabilt, säger Anna Lindmark till Trav365.