”Skulle kunna dö för honom”

Foto: KANAL75
TRAV

Alla system borta efter fem avdelningar.

Mer än halvmiljonen i utdelning på sju(!) rätt.

En personlig assistent från Malung satte proffsen, spelarna och världens bästa kallblod på plats.

– Jag har drömt om precis det här, flera gånger, berättade Ida Eriksson som och la grunden till historiens svåraste V86-rad.

V86-spelets resa norrut till Solänget och Örnsköldsvik slutade i kaos.

För spelarna.

Detta sedan Lomar och Ida Eriksson överrumplat självaste kallblodskungen Hallsta Lotus med en sprudlande slutstöt.

– Han bara exploderar, jag har aldrig känt så när jag kört en häst, sade en tagen Ida Eriksson.

För inte någon gång under loppets gång kunde man ana vad som skulle hända. Hallsta Lotus satt där tryggt i ledningen, spelad till 10 för 10 och på väg mot sin 14 raka seger. I slutsvängen ryckte Ulf Ohlsson åt sig ett par längder och förströdda applåder hördes från publikplats.

På några sekunder förändrades allt.

50 meter från mål fick Lomar fritt spelrum efter att ha bjudits en optimal invändig smygresa. Samtidigt slog jättefavoriten av på takten helt.

– Jag trodde inte i min vildaste fantasi att vi hade vunnit. Jag kände hur fort det gick, men fattade inte att vi var först eftersom jag inte såg var mållinjen låg, sade Eriksson som var minst lika chockad som alla andra och fortfarande en dryg timme efter loppet hade svårt att ta in vad hon ställt till med.

– Jag har drömt om precis det här, flera gånger; att vi slår Hallsta Lotus på målfoto. Nu blev det sant. Den enda skillnaden var att det blev sådan uppståndelse, i min dröm har jag bara åkt hem till stallet efteråt.

Bara 0,4 procent av V86-systemen var med på att den 26-åriga personliga assistenten från Malung skulle få segerdefilera ihop sin älsklingshäst för första gången på drygt fyra år. För att det råder starka band mellan detta ekipage går inte att tvivla på.

– Jag älskar verkligen den här hästen, jag bara älskar honom. Jag skulle kunna dö för honom. Nu måste jag hem och se loppet och smälta det här i natt. I morgon kanske jag förstår vad som har hänt.

Virvlande spurt i Silverörnen

Därmed var det självklart att utdelningen skulle bli hög, men att värdet skulle överstiga två miljoner redan halvvägs in i omgången och att samtliga system skulle vara bortsopade ett lopp senare var ändå svårt att föreställa sig.

Detta blev faktum sedan Play It Sam och Clipping Fargo spurtat till nästan lika oväntade triumfer varvat med segrar från mer betrodda Faksblixten och Clouds Above.

Nästa smällkaramell kom i Silverörnen och även här kom scenförändringen sista biten mot mål med en chockad segerkusk som resultat. Knappa 40-oddsarna Trustworthy Ås och Henrik Svensson satt hopplöst sist halvvarvet kvar, men blåste förbi hela fältet över upploppet.

– Jag har inte riktigt fattat det och trodde aldrig på någon chans, varken före eller i loppet. Inte förrän två meter från mål, sade Svensson som kunde räkna in kvällens fetaste segercheck på 150 000 kronor.

Två bombsäkra spetsvinster för Exotic Launcher och Chanel Håleryd gjorde att det åtminstone blev möjligt att pricka in sju rätt. Tre system klarade bedriften och den största vinsten tog ett andelssystem inlämnat på Vågbro Bensin & Servicebutik i Norrala som fick 1 158 709 kronor tillbaka.

Näst största utbetalningen på 724 195 kronor gick till ett Spik-Harry system inlämnat ICA Supermarket i Örebro.

Kvällens största vinstpool på drygt 4,8 miljoner flyttas däremot vidare till nästa vecka då V86-spelet återvänder till Solvalla som får nystarta säsongen med en saftig jackpot.

Robin Johansson/Kanal75