”Det är smickrande”

Foto: Kanal 75
Johan Lindberg.
TRAV

Tv-profilen och sportchefen Johan Lindberg, 36, pekas ut som möjlig efterträdare till Remy Nilson.

Nu kommenterar Lindberg spekulationerna om toppjobbet. 

– Det är smickrande, jag vet inte vad jag skulle svara, säger Lindberg.

Johan Lindberg har gjort kometkarriär inom svensk travsport. Lindberg började som sportjournalist i Skellefteå och rekryterades till Kanal75 där han under många år var redaktionschef. För snart två år sedan tog han över som sportchef för de tre banorna Gävle, Bollnäs och Hagmyren. I samma veva blev han även en profil i TV4:s V75-sändningar där han varje lördag deltar.

”Saknade Obama”

Nu är Lindberg ett av de möjliga namnen för att ta över efter ATG:s vd, Remy Nilson, som inom kort kommer sluta på spelbolaget. Nilson har gjort succé på ATG – och arbetet är i full gång med att hitta en lämplig ersättare för 62-årige Nilson. Lindberg är smickrad över att finnas med i spekulationerna, men tror inte att han kommer bli erbjuden toppjobbet.

– Jag såg den där listan, men saknade Barack Obama... Jag är en outsider, precis som ni skrev och jag tror inte att det finns någon bäring i mig som kandidat. Det är smickrande att finnas med i sådana sammanhang.

Vem tror du tar över efter Remy Nilson?

– När jag tänker på det så är det max en handfull personer som jag tycker kan vara aktuella för jobbet. Jag kommer inte säga några namn, men det finns väldigt få personer som passar för jobbet. Oavsett hur intelligent man är så är travet en extremt komplex värld. Hela systemet är väldigt komplext, det är mycket som ska hänga ihop för att det ska bli bra i slutändan för alla parter. Det är många särintressen att ta hänsyn till. För mig känns det lite tidigt i karriären, jag har mycket kvar att lära, säger Johan Lindberg till Trav365.