”Den här helgen är helig för mig”

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
TRAV

Han är uppvuxen på Axevallas travbana.

I helgen ska Rickard Hansson, 21, jobba, festa och spela under hemmabanans superhelg.

– Stämningen är galet bra, den här helgen är helig för mig, säger Hansson.

I helgen är det dags för Axevallas årliga trippeltrav. Under fredag, lördag och söndag, festar tiotusentals travfans samtidigt som de följer spännande travlopp.

”Hamnar lite i skymundan”

Rickard Hansson, tidigare storvinnare på V75 och känd travprofil, är uppvuxen på Axevallas travbana och var med pappa på trav redan som tvååring. Han är alltid på plats under hemmabanans stortrav, och bjuder nu Trav365:s läsare på sina bästa vinnare under de tre travdagarna.

– Den här helgen är helig för mig. Det är fest i dagarna tre, och stämningen är helt galet bra. Vissa har den här helgen som sin största travhelg, men det tror man inte då de hamnar lite i skymundan. Jag är riktigt laddad och hoppas vinna fina pengar i helgen, säger 21-åringen.

Vart är ditt smultronställe under helgen? Vart ska man sitta för att se bäst?

– Kommer man tidigt är det förstås på uteläktaren 100 meter från mål. Annars kan man sätta sig med en stol nere vid banan där man ser bra. Ska man sitta på campingen ska man sitta mitt på rakan för att se så bra som möjligt. Jag kommer mingla runt lite, och hoppas kunna träffa lite sköna travmänniskor, säger Hansson som här under bjuder på sina bästa vinnare.

FAKTA

Hanssons guide – dag för dag

FREDAG:

V65-5, nummer 10 Nice Little Ärt.

– Har haft lite problem att bära sina pengar efter storsegern i Danmark. Nu har han dock verkligen kommit i slag men raden är inte så bra som den borde vara. Med rätt draghjälp fäller den allt.

LÖRDAG:

V75-6, nummer 3 Montgomery Hill.

– Fått ett lopp i kroppen, joggade med utan att vara tom i mål. Det känns givet att han kommer slå favoriten True Advantage. Flemming Jensen brukar vinna lite lopp den här helgen och den är intressant.

SÖNDAG:

V75-4, nummer 6 Mellby Venus.

– Hon satt sist senast men flög fram till slut. Mycket stark häst och insatsen vid segern på Axevalla för ett tag sedan var mycket fin. Läcker häst och då det är ett ganska formlöst gäng vinner hon lätt.