”Loppet jag helst vill vinna i hela världen”

Foto: KANAL75
TRAV

SKARA Det krävdes målfoto och att Beverly Boko hade ranken på sin sida

för att hon skulle gå till final.

I dag kör Stefan Persson Stochampionatet för första gången.

– Det är det lopp jag helst vill vinna i hela världen, säger Skarasonen.

Det kunde inte ha blivit mer dramatiskt. Beverly Boko och Mellby Venus delade andraplatsen i kvalet, men tack vare att den förstnämnda var högre rankad fick hon finalplatsen.

En speciell final för Halmstadtränaren Stefan Persson som är uppväxt i Skara. För första gången ska han köra loppet som han vinner hellre än allt annat.

Stochampionatet har man haft i sikte länge:

– Vi stod över Stosprinten och allt det där för vi ville så gärna vara med här. Jag äger hästen ihop med två andra killar som är härifrån, den ene från Skara som jag och den andre från Lidköping, så det är det viktigaste loppet för oss.

Hur går tankarna?

– Jag har tittat och tänkt mycket. Hästen verkar bra. Det är otroligt öppet på förhand, men det är svårt att lägga upp hur man ska köra, det får ge sig.

– Drömmen är tredje inner och lucka till slut, men det blir inte ofta som man har tänkt.

Persson har, föga förvånande, höga tankar om sin häst.

– Hon är ärlig och fin, kämpar och gör alltid sitt bästa. Hon har fina förutsättningar, det som har varit emot henne hela karriären är att hon har haft problem med sina ben. Hon har varit svår att hålla fräsch och dragit på sig infektioner, vilket har bromsat henne. Hon skulle egentligen haft mycket mer pengar på sig.

Degen kanske kommer i eftermiddag. Förstapriset är en miljon.

Linus Hedrén