Solvalla tillbaka efter sommarlovet: ”Skönt”

Foto: KANAL75
TRAV

I nästan två månader har Solvalla haft sommarlov.

Men på onsdag slås portarna upp igen och Solvalla bjuder på jackpott – något som glädjer travbanechefen Tore Fyrand.

– Det känns skönt, sporten får sig ett lyft, säger Fyrand till Trav365.

Den 23:e maj var senast Solvalla körde en V86-omgång. Sedan dess har huvudstadsbanan bara tävlat sporadiskt med några enstaka eftermiddagstrav. Solvallas sommarlov har väckt känslor runt om i trav-Sverige, och de flesta saknar Solvallas onsdagstävlingar. Micke Nybrink skrev i förra veckan att han nästa sommar inte vill att V86-cirkusen ska ge sig ut på turné, något han fått bra respons på. Solvallas travbanechef, Tore Fyrand, är glad över att hans bana är populär.

– Det är hyggligt att Micke Nybrink vill att vi ska köra på Solvalla, det känns bra att han ger oss stöd. Det är förnuftigt att mindre banor får några V86-omgångar, det blir stora propagandadagar och det är vad ST och ATG vill. Det är en viktig del, men vi på Solvalla vill gärna ha någon eller några fler onsdagar, säger Tore Fyrand.

Jackpott

På onsdag är V86 tillbaka på Solvalla och det bjuds på jackpott direkt.

– Det känns skönt, vi är laddade. Jag har själv haft några veckors semester och det har varit bra. Jag har varit på mycket trav, bland annat på Halmstad, Årjäng, Jarlsberg och Momarken. Att uppleva atmosfären på trav är semester för mig.

”En spännande höst”

För Solvalla väntar en hektisk period. Inom kort är det dags för storloppen Jubileumspokalen och Kriteriet, något Tore Fyrand har stora förhoppningar på.

– Sporten får sig ett lyft när V86 kommer tillbaka till Solvalla. Sporten är bäst i Stockholm, och jag hoppas och tror att vi får ett flott arrangemang kring Jubileumspokalen. Det blir en spännande höst på Solvalla. Men först ska vi nu på onsdag köra tävlingar, och vad jag sett av väderleksrapporterna så blir det en fin sommarkväll. Alla är hjärtligt välkomna att uppleva en härlig sommarkväll på Solvalla, säger Tore Fyrand till Trav365.