”Vägen tillbaka är lång och tuff”

TRAV

Läget med den franske stjärnkusken Jean Michel Bazire är bättre.

Men…

– Vägen tillbaka är lång och tuff, men han är en kämpe, säger Anders Lindqvist.

Jean Michel Bazire.

För lite mer än en vecka sedan insjuknande den franske stjärnkusken Jean Michel Bazire efter ett storlopp på Enghiens travbana utanför Paris. Bazire förde med ilfart till sjukhuset, där han vårdats sedan dess. Bazire har drabbats av en stroke, men tillståndet för Frankrikes, och kanske världens, bästa kusk blir bättre och bättre. Till en början var rapporterna oroande, men enligt franska medier ska Bazire vara på bättringsvägen. Anders Lindqvist, kollega med Bazire, berättar om tillståndet:

– De skriver i tidningarna att han är bättre, det låter förhoppningsfullt men vägen tillbaka blir lång och tuff. Han har inte fått lämna sjukhuset och han är fortfarande sned i ansiktet och har problem med ena armen. Bazire är en kämpe, och det är en fördel för den mentala viljan kan göra honom mycket gott, säger Lindqvist.

Vad säger Bazires familj och vänner?

– De är bedrövade. Han har väldigt mycket vänner och få ovänner, så det är tufft. Alla gillar honom, han är snäll och schysst. Det är väldigt tragiskt, men vi tror och hoppas att han kommer tillbaka med tanke på vilken kämpe han är. Jag är rätt säker att han kommer tillbaka som tränare, men som kusk är det mer vanskligt. Det återstår att se men det kommer dröja länge, säger Anders Lindqvist till Trav365.