Shoppade för en milj – nu gör löftet debut

Foto: ALN
TRAV

Han köpte hästen för en miljon kronor i kamp med Kristian Huselius.

På onsdag gör Mats Sundins talang Rebellion, tre år, tävlingsdebut.

– Jag och Mats har stora förhoppningar, säger Massimo Vassallo i Stefan Hultmans stall.

På Elitloppsauktionen 2010 köpte hockeystjärnan Mats Sundin auktionens dyraste häst, Rebellion för 1 010 000 kronor. Sundin slogs med Kristian Huselius om hästen, och på onsdag gör talangen efter Viking Kronos debut på hemmabanan Solvalla. Hästen har klarat sitt premielopp och kvallopp utan problem, och på onsdag startar han från spår sju, springspår, i lopp ett som lockar med 40 000 kronor till vinnaren. Hästen får bland annat möta tv-hästen Claes Boko, som nyligen lämnade Stefan Hultman för Stig H Johansson.

Massimo Vassallo, försteman i Stefan Hultmans stall, är spänd inför snackhästens debut.

– Han har tränat bra och är ganska väl förberedd för det här loppet. Det finns jättefin kapacitet i hästen och vi är lite nyfikna på hur han kommer uppföra sig på onsdag. Han har skolats in precis som de andra, och vi har försökt lära honom att gå i ryggar och inte springa i full fart. Det är en ung pojke men han känns fin på alla sätt och vis och vi har stora förhoppningar på honom, säger Vassallo.

Tror du att han vinner?

– Svårt att svara på, jag vet inte hur Örjan Kihlström kommer att köra hästen. Vi ska försöka visa upp en häst i fin form och författning, men sen är det Örjans ansvar. Det är viktigt att han ser fin ut och gör ett bra lopp.

”Ett stort tålamod”

Mats Sundin har ett stort intresse för trav, och har under de senaste åren satsat stenhårt på sporten. Han följer Rebellion med spänning – och kommer med största sannolikhet följa lopp direkt från Solvallas läktare.

– Jag tror han är där, absolut. Mats har ett ganska stort tålamod och även för han är det viktigaste att hästen ser fin ut och gör ett bra lopp. Det är inte hästens sista lopp, det är hans första. Mats har ett stort intresse och tycker det är jättekul, det blir spännande, säger Massimo Vassallo till Trav365.