Efter stroken –  styr stallet från sjukhussängen

TRAV

Han kan knappt gå och ligger kvar på sjukhus efter sin stroke.

Trots det styr Jean Michel Bazire sitt stall med cirka 80 hästar från sjuksängen.

Frankrikes största travprofil har regelbunden kontakt med sin personalen.

Foto: kanal75
Jean Michel Bazire

För lite drygt en vecka sedan insjuknade Frankrikes största profil inom travsporten, Jean Michel Bazire, efter ett storlopp på travbanan Enghien utanför Paris. Stortränaren- och landets bästa kusk fördes till sjukhus där man kunde konstatera att han drabbats av en stroke. Efter sjukdomen har läget varit allvarligt, men det blir nu bättre och bättre för varje dag som går, det rapporterar paris-turf.com.

– Han måste gå igenom ytterligare undersökningar i veckan för att vi ska se utvecklingen, men det finns inga tecken som tyder på att detta inte går i rätt riktning, säger Yannick Lopez, vän och medarbetare, till den franska tidningen.

Kan flyttas från sjukhus

Enligt paris-turf.com kan Bazire stå upp och gå runt lite. Trots att han fortfarande är riktigt sjuk styr stortränaren sitt stall med 80-talet hästar från sjukhuset. Bazire har regelbunden kontakt med personalen.

Han ligger kvar på sjukhus, men kan om några dagar bli förflyttad till ett rehabiliteringscenter.

”Blivit djupt rörd”

Efter Bazires insjuknande har Paris-Turfs läsare fått skicka in sina hälsningar till travlegendaren. När ikonen fick ta emot några av hälsningarna reagerade han starkt.

– Jag har blivit djupt rörd över de många sympatihälsningar som har skickats till mig, som kommer från både travälskare och professionella. Självklart har jag inte möjlighet att svara alla, men tro mig, era meddelanden har gjort mig gott. Vi ses!