Efter morfars olycka – nu flyttar hon hem

Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL75
TRAV

Anna Lindmark lämnar Umåkers travbana – och flyttar till barndomsstaden Skellefteå.

Anledningen: Hon vill hjälpa sin morfar, Stig Lindmark, efter hans våldsamma olycka.

– Det blev ett enkelt beslut, jag vill ha lugn och ro, säger hon.

Travtränaren Anna Lindmark har haft ett tungt år. För några månader sedan dog hennes pappa och i förra veckan var hennes morfar, legendariske Stig Lindmark, med i en våldsam olycka då han var ute och promenerade med sin rullator. Lindmark klarade sig mirakulöst – men vårdas fortfarande på sjukhuset. Dessutom sprack samarbetet med travtränaren Akseli Lahtinen och efter alla motgångar väljer Lindmark nu att lämna sin hemort Umeå, där hon är tränare, och flyttar hem till barndomsstaden Skellefteå.

– Det blev ett enkelt beslut efter det som hände morfar. Allt kändes mycket enklare då och jag vill hem och ha lugn och ro. Jag hoppas att det blir bra den här gången, självklart vill jag ställa upp och hjälpa mormor och morfar, säger Anna Lindmark.

”Vill försörja mig på det här”

Lindmark kommer inom några veckor ta med sig sina fyra hästar och flytta in på Skellefteås stallbacke.

– Jag kommer träna hästarna på banan till en början. Jag vill försörja mig på det här, och jag tycker travet är roligt och vill fortsätta. Jag har inga mål, det får komma hur många hästar som helst.

Hur är tillståndet med Stig?

– Det är stabilt. Han är förflyttad från intensiven till en annan avdelning så det ser bättre ut. Jag har inte pratat med honom, det är bara besökstid mellan vissa tider och det har ändå varit så mycket folk där, säger Anna Lindmark till Trav365.