Ludde: Jag älskar den här hästen

TRAV

Lutfi Kolgjini har tidigare sagt att Opitergium kan gå hur långt som helst.

I Eskilstuna vann hans nya travstjärna Fyraåringstestet värt 400 000 kronor.

– Jag älskar den här hästen. Han är extra när det gäller allt, sa Lutfi Kolgjini.

Foto: Claes Kärrstrand/Kanal75

I Fyraåringstestet under tisdagskvällen var Opitergium storfavorit. Detta efter två mycket imponerande segrar. Kolgjinis nya stjärna infriade också favoritskapet. Efter en bra start ifrån bakspåret blev han utan rygg efter sexhundra meter när Perfectly Enough övertog ledningen. Det blev bara tillfälligt eftersom Kolgjini provade mot täten ganska omgående och fick överta ledningen utan strid efter ett varv. Opitergium öppnade första varvet på 1.12,9 och fick sedan dirigera som han ville. Den väldige fyraåringen, som mäter 1.74 centimeter över manken, ökade farten mitt på sista bortre långsidan. Mitt på upploppet stannade han till lite men svarade enkelt när han påmindes om stundens allvar. Han hade inga problem att hålla undan till en säker seger. Vinnartiden blev till 1.14,4 över distansen 2640 meter med bilstart.

– Jag fick en fin start och han är driven när han går bakom hästar men inte lika driven när han går i ledningen. Så jag fick påminna honom litegrann när han bromsade till men han bara väntade in de andra. Han springer mest och coolar sig och spelar allan i ledningen. Jag tycker att han är bättre bakifrån, sa Lutfi Kolgjini.

”Starkaste hästen jag har tränat”

– Jag tror att det här är den starkaste hästen jag har tränat. Jag har visserligen haft starka hästar som Juggle Face och Joke Face men den här är stark på ett annat sätt. Han är extra när det gäller allt, han har kapacitet, han är klok och förnuftig. Har vi bara lite tur och benen håller så kommer vi att få mycket glädje av honom framöver, fortsatte Ludde.

Tvåa i mål blev Oasis Bi, som höll starkt efter en resa utvändigt om ledaren, och trea Perfectly Enough som blev fast med gott om krafter kvar i rygg på ledaren.

Michael Carlsson/Kanal75