Bjöd på show – så firade han segern

Foto: Kanal75
TRAV

Lutfi Kolgjini vann storloppet på Eskilstuna och tjänade 400 000 kronor.

Vild fest på kvällen? Glöm det.

I dag jagar travstjärnan nya segrar.

– Jag gick och la mig tidigt, jag var helt slut efter loppet, säger ”Ludde”.

Trav-Sveriges nya stjärna, Opitergium, vann under tisdagskvällen storloppet Fyraåringstestet på Eskilstunas travbana och tjänade 400 000 kronor. Lutfi Kolgjini körde sig tidigt till ledningen, och sedan kunde ingen hota ångloket.

Efter segern var det vilt firande i vinnarcirkeln, där bland annat delägaren Anders Ström skålade i champagne. Efter loppet åkte Kolgjini till Stockholm med Ström och några vänner, men något party blev det inte.

– Vi käkade och sen gick jag och la mig, jag var helt slut. Jag hade kört fort med hästarna på morgonen och sedan åkt bil till Eskilstuna, klart man blir trött då när kvällen kommer. Så är det hela tiden, säger Kolgjini till Trav365.

Vad säger du om hästens insats med lite distans till loppet?

– Han visar gång på gång att han är jättefin och numera är han helt stabil. Jag trodde på honom hela tiden, och nu kommer han starta den 15:e augusti på Solvalla i ett försök till Solvalla Grand Prix. Sen får vi se vad det blir.

I dag, onsdag, har Kolgjini en ledig dag i Stockholm. Då passar han på att besöka vännen, travtränaren Roger Malmqvist,

– Det känns lite konstigt med en ledig dag, men det är kanonskönt.

”En liten rysare”

V86 är tillbaka på Solvalla och i kväll har Kolgjini två hästar till start. Från början var de tre, men efter att Like Magic Face blivit förkyld får La Tignanella och El Mago Pellini försvara stallfärgerna.

– La Tignanella har det varit lite småstrul med och det är synd då hästen är bra i ordning. Hon har haft otur, men kan säkert vara en liten rysare i kväll. Hon har en bra inställning till sitt jobb.

– El Mago Pellini kom aldrig in i matchen i E3-finalen. När man har bakspår och de kör under 1.13 har man ingen chans. Hästen är bra och distansen passar, jag tror han är klart gynnad av den. Jag vet inte om han kan utnyttja spår ett, men vi ska i alla fall prova. Han kan mycket väl duga i ett sådant här lopp och är min bästa chans, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM