Goops utspel: Han får svårt att förlora

Foto: ALN
TRAV

Jackpott på V86.

Då bjuder landets segerrikaste kusk, Björn Goop, spelarna på en spik.

– Xman Kemp tror jag bara vinner, säger Goop på sin hemsida.

V86-cirkusen är tillbaka på Solvalla och huvudstadsbanan bjuder på jackpott i kväll med över tio miljoner kronor till en ensam vinnare. Björn Goop, landets segerrikaste kusk, brukar inte skrika ut vinnare till höger och vänster. Men inför Solvallas comeback bjuder han spelarna på viktig information.

”Får svårt att förlora”

I V86-6 startar Xman Kemp, som tränas av Timo Nurmos, som favorit. Hästen var tvåa senast efter galopp, den gången körde Björn Goop. I kväll kör Jorma Kontio och landets segerrikaste kusk tror att hästen har toppchans – minst sagt.

– Xman Kemp körde jag senast, den tror jag bara vinner den här gången. Det är en riktigt bra häst och felfritt får han svårt att förlora faktiskt, säger Goop på sin hemsida.

”Inte spika”

I V86-8 kör Goop favoriten Lillen Sisu, som jagar 200 000 kronor i Sommarfavoriten. Den hästen tror Goop däremot får svårt.

– Lillen ska ha ett lopp inför en E3-final och jag kan aldrig tänka mig att de vill att jag ska gå offensivt på Lillen och ladda för ledningen. Vi får ligga lite lågt på förhand. Det blir lite svårt, jag tycker inte att man ska spika Lillen Sisu. Man kan ta med honom som garderingsbud, det är dumt att ta bort en häst som var trea i en E3-final men det finns hästar med bättre lägen. Jag var imponerad av El Mago Pellini i försöket till E3, säger Goop i ett fillmklipp på hemsidan.