Nya superskrällar – fyra svenskar blev miljonärer på V86

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL75
TRAV

Efter åtta veckor på utflykt var V86-tävlingarna under onsdagen tillbaka på Solvalla. Och efter förra veckans omöjliga omgång på Solänget gällde dessutom jackpot där en ensam vinnare kunde räkna hem över elva miljoner kronor!

Och man kan väl lugnt påstå att Solvalla tog vid där Solänget avslutade. I den föregående omgången var systemhögen med chans på full pott renskrapad redan efter den fjärde avdelningen och efter det att Johan Untersteiner inlett med 41-oddsaren Traveling Man var det dags för nytt kupongras.

– Jag fick besked på att han höll fin form men att var lite väl långsökt att tro på seger, kommenterade Johan Untersteiner efter att ha hittat loss från tredje invändigt och levererat en snabb avslutning. Och segertiden lät inte skämmas för sig; 1. 12,0a/2140 meter.

Ohlsson skrällde än värre

Men värre skulle det bli. Ulf Ohlsson följde nämligen upp med 53-oddsaren U.Bergs Tricksie (Timo Nurmos tränar) som trots ett tungt lopp tidigt kopplade grepp om ledande Dreamliner och sedan också med lätthet höll ifrån sig stallkamraten Aponia Boko.

– Jag skulle försöka ge henne ett snäll lopp men så blev inte fallet, ändå visade hon sig bara vara bäst, sa Ulf Ohlsson efter att närmast ha finåkt till seger.

66 kuponger kvar i halvlek

Var samtliga ställda schack matt efter fyra avdelningar på Solänget så var det snarlikt denna kväll på Solvalla. I halvlek fanns nämligen bara 66 kuponger kvar med chans på åtta rätt och detta efter att hemmalaget fortsatt att roffa åt sig av segerkakan.

Hans-Owe Sundberg har Derbyplaner med Spiegelei och sätt till hur fyraåringen bärgade sin fjärde raka seger verkar han också ha fog för detta. Trots tredjespår sista 1 100 metrarna slog han säkert klorna i ledande Staro Fighter varpå segertiden skrevs till 1. 14,3a/2140 meter.

– Han gör det han ska varje gång och det känns att han vill vara först. Han visar att han har det mesta och ser ut att kunna gå väldigt långt, sa Hans-Owe Sundberg.

Tommy Hanné har även han en lovande fyraåring och detta vid namn Jones. Det har varit sisådär med fräschören så här långt men de dagar han fungerat har han visat fin fart för klassen. Och så var fallet denna kväll då han redan på sista långsidan hade övertagit ledningen från favoriten Bolt Boko och sedan hållit undan till en mycket enkel seger.

Redén fixade en stalldubbel

Efter favoritsegrar för System Performance (Stefan Melander) och Aristocat Boko (Åke Svanstedt) var det åter dags för Daniel Redén att kliva in i huvudrollen. Tidig ledning tillsammans med Twigs Tiffany som via ett avslutande 1.13-varv med lätthet höll ifrån sig favoriten Classic Man.

– Hästarna är löpglada och känns jättefina för dagen. Senast var hon för laddad men idag flöt det bättre från start och denna seger var hon värd, sa Daniel Redén.

Melander vann kvällens huvudlöpning

Därmed fanns bara drygt 16 system kvar inför Solvallakvällens huvudlöpning, Sommarfavoriten, där förstapriset uppgick till 200.000 kronor. Loppet kom att bli till en sevärd duell mellan El Mago Pellini och Increased Workload där den sistnämnde gick segrande ur striden.

- Han var jättefin och när jag kom fram till ”Luddes” häst tog han själv i, sa Stefan Melander på ett som vanligt försiktigt manér.

Ännu en bit in på upploppet stod det och vägde dessa båda kombattanter emellan men signifikativt för Stefan Melander under denna säsong kopplades ett knappt men säkert grepp i god tid före mål. Segertiden skrevs till 1.15,3a/2 640 meter.

Än mer stallglädje blev det sedan Pine Cool (Ulf Ohlsson) fixat tredjeplatsen medan Licence Holder (Per Lennartsson) slutade fyra.

Fyra rätta system varav tre spelade för enbart åtta rätt

Noterbart från vinstkupongerna var att tre av de vinnande systemen var spelade för enbart åtta rätt. Lika många var inlämnade på atg.se medan det sista systemet var inlämnat i Avesta och kostade 336 kronor.

Anders Nilsson/Kanal75