”Alla mina hästar har chans på V75”

Foto: kanal75
TRAV

Stefan Hultman startar tre hästar på V75 i Bollnäs.

Och tränaren tror på segerchans med alla.

– Låter kanske lite korkat, men de har bra form, säger han till Trav365.

På 39 V75-starter hittills i år har Stefan Hultmans hästar vunnit åtta lopp. På lördag vill stortränaren från Ekerö förbättra den statistiken ytterliggare. När V75 gästar Bollnäs på lördag startar han tre av stallets hästar. 

Och ska man tro honom själv så är det viss segerchans med alla.

”Ingen är oslagbar”

I V75-2 startar You Two från ett femtespår.

– Han nöter på jämnt och bra utan att sätta pricken över i:et. Jag är nöjd med det han gör och det är en rejäl häst. Han känns fin i träningen och femtespåret är inga problem. 2 600 meter inbillar  jag mig kan vara en fördel. Han har varit lite halvfavorit och folk kanske har misströstat lite, men jag blir inte förvånad om han vinner. Jag tycker han ska med på kupongen, det är några fina hästar med men det är ingen som är oslagbar. Han matchar det här motståndet, säger Stefan Hultman.

”Specialintervaller”

Yield Boko vann gulddivisionen på Halmstadtravet för några veckor sedan i bländade stil. På lördag hoppas Hultman att succén ska upprepa sig.

– Har har varit jättefin i två starter. Vi har ändrat lite och han har gått barfota runt om med fast bomull i öronen. Sara som sköter honom rider honom lite tuffare nu och det har han svarat bra på. Jag körde specialintervaller under onsdagen och han var jättefin. Jag är inne på att Beanie M.M. är riktigt bra den här gången, men spikar man inte honom så är Yield Boko värd ett streck. Jag tror han går lika bra bakifrån som i spets.

Det är bästa chansen

I den sista avdelningen startar Hultman Bagley som senast stötte på tufft motstånd. Nu har den tyskfödde hästen fått ett bra utgångsläge, spår ett.

– Han har varit fin i tre starter. Jag var lite inne på honom senast, trots hårt motstånd, men han var dålig då. Han känns fin i jobben och allt verkar normalt. Det är ett bra läge, han springer och bryter så det är perfekt med innerspår. Med rygg på ledaren eller tredje inner så kan det hända grejer. Får han sitt lopp kan han skrälla. Det låter kanske lite korkat, men alla tre har lite chans. De har bra form.

Vem är bästa chansen?

– You Two. Hade du frågat mig tidigare i veckan hade jag sagt Yield Boko, men jag är inne på att Beanie M.M. blir svår att slå, säger Stefan Hultman.

ARTIKELN HANDLAR OM