Travprofil vann 1,5 milj på V86

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON, DENNIS PETTERSSON
TRAV

Den kände travprofilen vann 1,5 miljoner kronor tillsammans med sina kompisar.

Men vinsten hade kunnat bli betydligt större än så.

– Först trodde jag att vi vann 3,3 miljoner, men efter en inställning i Jokersystemet blev det inte så, säger den hemlige vinnaren.

Onsdagens V86-omgång på Solvalla blev svårlöst, framförallt inleddes omgången med två superskrällar vilket bäddade för miljonutdelning. Traveling Man (41 gånger) och U.Bergs Tricksie (53 gånger) chockade spelarna och efter två avdelningar var värdet 6 209 kronor.

Efter att Stefan Melander vunnit med Increase Workload i V86-8 återstod enbart 8,5 system.

Utdelningen: 1 337 936 kronor.

Ett av de vinnande systemen var inlämnat av en yngre travprofil, ett känt namn i travbranschen. Han satt på Solvallas finrestaurang, Kongressen, och lämnade in sitt system där via sin dator.

– Jag gillade inte favoriterna i de två första avdelningarna och jag köpte mig i stort sett igenom de loppen. Sen spikade jag System Performance och Aristocat Boko, säger vinnaren som vill vara anonym.

”Jättepotential”

Han fortsätter:

– Jag hade fem hästar i de två avslutande loppen, så ett tag var det jättepotential att bli ensam med alla rätt.

Efter V86-8 jublade vinnaren högt. Han trodde då att han hade spelat för bara åtta rätt, och vunnit 3,3 miljoner. Men när pengarna kom in på kontot visade det sig att vinsten ”bara” blev 1,5 miljoner kronor.

– Jag hade spelat för bara åtta rätt, men bara upp till en utdelning på tre miljoner kronor. Nu hade jag fått över tre miljoner kronor med det alternativet, så därför blev det utdelning även på sju och sex rätt.

”Blandade känslor”

Dagen efter vinsten är miljonmannen lugn – och berättar om känslorna.

– Det är blandade känslor eftersom jag egentligen hade spelat för bara åtta rätt. Men det är klart att det är roligt och efteråt åkte vi till Sturehof för en middag. Det blev inget vilt firande, säger den hemlige vinnaren till Trav365.