Flög ur hästbussen – nu gör Kolgjinis stjärna comeback

TRAV

För en och en halv månad sedan sparkade han sönder hästbussen – och flög ur transporten.

I kväll gör Lutfi Kolgjinis miljonär Micro Mesh comeback efter den våldsamma olyckan.

– Ingen vet om han kommer prestera igen, men jag hoppas och tror det, säger Kolgjini.

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Lutfi Kolgjini och Micro Mesh.

Micro Mesh, sju år, var för en och en halv månad sedan med om en väldigt otäck olycka. När hästen var på väg till Östersundstravet för att starta på V75 sparkade hästen sönder transporten. Hästen flög ur transporten, och började sedan skena längs järnvägen i närheten av Orsa.

Efter olyckan anslöt massor av människor till platsen för att hjälpa till att leta efter hästen. Hästen skenade längst ett järnvägsspår – och en och en halv timme efter försvinnandet kunde en tågvärdinna hitta hästen i livet.

”Mör och blåslagen”

För Lutfi Kolgjini var det några dramatiska timmar. Han fick beskedet av skötaren Therese Johansson, och på något mirakulöst sätt klarade sig hästen i stort sett oskadd från händelsen. Hästen fick vila i Östersund i några dagar, innan han åkte hem till Lutfi Kolgjinis gård utanför Malmö.

– Han var rätt så mör och blåslagen i 14-15 dagar. Han fick i stort sett inte göra någonting de tre första veckorna, han gick i hagen och fick mycket vård. Han fick spa, laser och massage och fick bara må gott, säger Kolgjini som även är med och deläger hästen.

Kolgjini fortsätter:

– Kvinnan som var med och räddade hästen får gärna höra av sig. Jag vill bjuda ner henne till Jägersro för en trevlig travkväll på restaurangen. Det är hon värd.

”Göra ett kanonlopp”

I kväll gör hästen comeback då han startar i V65-6 på Åbytravet. Sjuåringen startar i The Red Mile och jagar 100 000 kronor. Kolgjini är spänd inför comebacken, och har svårt att värdera chanserna.

– Vi har kört två snabbjobb med honom och det känns som att han återhämtat sig helt. Man vet inte hur det blir i lopp, men det känns bra än så länge. Jag var med om en olycka för 20 år sedan där vi välte med hästbussen med sju hästar ombord. Alla hästarna hamnade huller om buller och tre av hästarna var innan olyckan med i Kriteriekval. Ingen blev sig lik igen efteråt.

Hur ska man som spelare hantera honom i kväll?

– Det är svårt, men man ska utgå från att han kommer göra ett kanonlopp. Jag hoppas, och tror, att han ska komma tillbaka, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.