”Vansinnigt att gå emot Åkes stjärna”

TRAV

Tre streckfavoriter är stenklara.

De andra fyra är det torskvarning på.

Dessutom noterar jag flera roliga drag som är långt ner i strecklistan. Vips så var även lördagens V75:a mycket intressant.

Ibland är det bara onödigt att krångla till det. Att börja gardera storfavoriterna Merger Blue Chip och Hallsta Lotus finns inte i mitt huvud. Då lägger jag hellre fokus på att hitta roliga kantbollar i de andra loppen. När Åke Svanstedt meddelar att Merger Blue Chip ser kanonfin ut i jobben och delar ut högsta betyg i sin krönika, är det bara vansinnigt att gå emot. Hon lär braka till ledningen direkt och sedan blir den en defilering till en ny seger.

Ulf Ohlsson lär vara vaken

Hallsta Lotus då? Senast gick han som bekant på pumpen som den största streckfavoriten någonsin som har fallit. Lomar var den stora favoritdödaren och duon möts igen. Men den här gången lär inte Jan-Olov Persson riskera något och köra med skor som senast. Nu blir det barfota runt om och Persson hälsar att Hallsta Lotus känns piggare i träningen och den här gången lär Ulf Ohlsson vara vaken hela vägen och inte somna in på upploppet som senast. Det är för övrigt anmärkningsvärt att det fortfarande står barfota runt om i resultatlistan på Hallsta Lotus i senaste starten. Eftersom han gick med skor runt om förstår jag inte varför det ska vara så svårt att korrigera så att det blir rätt i programmet. Hallsta Lotus är en häst som det är en klar skillnad på om han går med skor eller barfota.

l Monster Drive (V75-3) har gjort två kanonlopp i Svanstedts regi och spurtat rasande fort båda gångerna ifrån dåliga lägen. Jag glömmer inte vad Svanstedt sa till mig efter förra starten. ”Vänta bara tills han får framspår. Då jäklar”, sa Svanen. Framspår har han fått nu och Monster Drive är en katapult ifrån start. Han blir svårslagen under alla premisser och räkna med att den ”gröna showen” fortsätter även under lördagen. Övriga streckfavoriter tror jag alltså faller. Om vi börjar med den största av dem, Parkin, så har jag rejäl torskfrossa. Jag är den förste att hålla med om att hästen var lysande senast. Han bara flög ifrån de andra efter en resa i dödens. Men nu är det första gången över kort distans, bakhovarna är slitna och det är stor risk att han måste gå med skor vilket inte har varit någon succé tidigare. Dessutom är frågan vart han tar vägen från start med spår mitt i banan och startsnabba konkurrenter runtomkring. Nej, som streckad på över 70 procent känns det givet att gå emot. Katapultstartande Kejser K.D., kan bli svårfångad över ”korta häcken”. Och så väntar jag på att Bagley ska få till det och vinna i V75.

Litar inte på Kimono

Kimono Pearl litar jag inte ett dugg på från andraspåret i V75-2. Här finns guldkorn i strecklistan som Pasco Frontline, som var fin senast och har drömläge, och passa även nästan ostreckade Inix Jubb som är en stark häst i form och som passar på distansen.

Svanstedt låter tveksam på favoriten La Contessa i V75-4 och det gör även Timo Nurmos med Plum Wise As. Eftersom det är ett öppet stolopp tar jag fram penseln och målar.

Montgomery Gel fick ni av mig i den här spalten förra gången när han vann. Hästen har kalasform men är lite missgynnad av att det är kortare distans den här gången och behöver ha klaff med hårt tempo. Se upp för Global Jacob. Glöm senaste loppet och han har varit ruggigt bra innan dess. Och kuskförstärkningen går inte av för hackor.