Svanstedt bjöd på ny show

Foto: kanal75
TRAV

I söndags vann han sju lopp på Axevalla.

Under torsdagskvällen var Åke Svanstedt i hetluften igen.

Sveriges travkung tog sex segrar på Åby, varav tre inom V65.

En imponerande vinnare var Rutger Raket som vann på 1.10,7.

Därmed har Axevallatränaren vunnit 14 lopp de senaste fem dagarna, eftersom han även vann med Aristocat Boko på Solvalla.

I samband med Åbys V65-tävlingar var det återigen ”grön show”. Svanstedt presenterade nyförvärvet The Editor i ett lysande skick och stoet svepte förbi hela fältet i ett nafs mitt i loppet. Efter att ha kommit till ledningen gled hon undan i ohotad stil.

Sylvass spurt av Rutger Raket

Svanstedt vann även de båda Dagens Dubbel-loppen med Global Manhattan och Rutger Raket. Tioårige Rutger Raket är värd ett extra omnämnande. Han visade återigen att han är stil going strong när han vann The Red Mile med 100 000 kronor i förstapris. Svanstedt gav hästen ett lopp i tredje par invändigt och efter att ha kommit loss in på upploppet spurtade Rutger Raket sylvasst. I en visslande avslutning käkade han upp ledande Global Investment i två tuggor kort före mål. Och det såg nästan ut som att han spottade ut kärnorna efteråt. Segertiden blev strålande 1.10,7 över distansen 1609 meter med bilstart.

- Han kändes otroligt fin idag och det gjorde han även vid förra segern. Det har varit en mycket bra kväll och jag är helnöjd. Hästarna har gått bra och det är inte så lätt att vinna sex lopp, sa Åke Svanstedt.

Han vann även tre lopp utanför V65 och segerhästarna där var Adamo, Mr Bolt och Embassy Photo. Fem av vinnarna var med egentränade hästar.

Michael Carlsson/Kanal75