Göran vann 2,5 milj på nummerspel – så spelar han på lördag

Travnörden om sitt intresse för hästar – tippar V75 till hemmabanan

Foto: KANAL75, PRIVAT
TRAV

Han är en stor travnörd och har blivit miljonär på V75.

Nu hjälper Göran Ericsson, 55, dig till miljonerna på Bollnästravet.

– Den tiden jag lägger ner på travet motsvarar en halvtidstjänst, det är det roligaste jag vet, säger miljonvinnaren.

Göran Ericsson, 55 år, har under de senaste två åren drivit Bollnäs Nya Spelbutik som tagit hem flera stora vinster på trav. Den största kom för två år sedan, då en spelare vann 2,5 miljoner kronor på V75. Vem vinnaren var?

Butiksägaren själv.

Ericsson är ett stort travfan, och lägger ner massor med tid framför lopparkivet och ATG-live. Men den gången drömvinsten slog ner handlade det mest om tur. Miljonvinnaren berättar själv.

– För tre år sedan var jag och tre grabbar på Hagmyren och kollade på V75. Innan vi åkte dit gjorde jag ett andelssystem till butiken, och jag spikade då Staro Allentown i den sista avdelningen som hade spår tolv. Han vann plättlätt, och 15 travspelare vann cirka 8 600 kronor var. När det året efter återigen var dags för V75 på Hagmyren var jag tvungen att ha med tolvan i sista avdelningen. Inför det avslutande loppet var det värt 129 000 kronor och jag hade två hästar. Skrällen Tintomara Hornline vann från spår tolv och gav tio gånger pengarna, och den hade jag naturligtvis med. Hon satt sist, men rundade hela gänget. När jag smög fram utdelningen började jag bakifrån, och blev jätteglad när det stod 430 000 kronor. Sen tog jag bort tidningen från datorn, och såg att det stod en tvåa framför. Det var häftigt men den gången var det bara tur, säger Ericsson. 

Hur var känslan?

– Jag var ensam hemma och följde loppen så jag var tvungen att ringa sambon och berätta, sen ringde ATG och gratulerade. Det var rätt jobbigt över upploppet i den sista avdelningen, för jag trodde aldrig att det skulle gå.

Köpte en husbil

Ericsson har levt som vanligt efter vinsten – men en sak har han unnat sig och sambon.

– Vi har köpt en husbil, annars har jag jobbat och levt som vanligt. Av lite olika omständigheter var jag tvungen att ligga lite lågt efter vinsten. Många i butiken frågade vem som hade vunnit, men jag sa ingenting. Nu har det gått så lång tid att de flesta vet om det. Efteråt var det helt sanslöst, vinsterna rullade in hela tiden. Jag vann mycket.

Hur mycket tid lägger du på trav?

– Väldigt mycket. Tiden jag lägger ner motsvarar en halvtidstjänst. Jag sitter varje kväll framför ATG-live och jag läser alla travtidningar jag kommer över. Jag ser cirka 50 lopp i veckan, det finns inget som är roligare än trav.

Du som vet hur man vinner miljoner; vad är knepen för att bli en vinnare?

– Man måste våga och försöka hitta egna vinnare. Man ska gå på det man tror på, sen spelar det ingen roll att tidningarna tycker en annan sak. Vinner alla favoriter som tidningarna tror på blir det ändå inga pengar.

”Blev förbannad”

På lördag avgörs V75 på Ericssons hemmabana, Bollnäs, och miljonvinnaren har stenkoll på omgången. Dessutom är hans tipsform lysande – vilket gör honom ännu mer hoppfull.

– I söndags sprack jag i V75-1 direkt och blev förbannad, då tänkte jag ta en spelpaus. Men efter det har jag vunnit varje dag, så det ser ljust och förhoppningsfullt ut. Nu är jag i form.

Då vill vi ha dina bästa vinnare, hur ser omgången på Bollnästravet ut?

– Allt hänger på om Åke Svanstedt vinner V75-1 med jättefavoriten Merger Blue Chip. Vinner inte den blir det säkerligen bra pengar. Jag tror inte på någon miljonutdelning, men några hundra tusen skulle jag tro att det blir. Jag spikar tre hästar, säger Göran Ericsson som här till höger bjuder på sitt system.

FAKTA

Göran Ericssons V75-system

1. 1, 3, 4, 5, 6

2. 2 Kimono Pearl

3. 3, 4, 7, 8

4. 7 Hallsta Lotus

5. 1, 2, 3, 4, 7, 10, 11, 13

6. 10 Montgomery Gel

7. 1, 3, 4, 5, 6, 11