Sportchefen: Tror på publikrekord

Foto: KANAL75
TRAV

Toppväder, superlopp och jättepublik.

Bollnäs V75-dag kan bli något alldeles extra.

– Jag tror och hoppas på publikrekord, säger sportchefen Johan Lindberg.

Lördagens V75-omgång avgörs på Bollnästravet där landets travelit samlas för att göra upp om fina prispengar. Samtidigt slåss travspelarna om miljonerna i sjurättspotten. Johan Lindberg, sportchef på banan, har under flera månader förberett för travdagen som förväntas bli en folkfest. Väderleksprognoserna visar på strålande sol, vilket gör att Lindberg sticker ut hakan:

– Vädret ska bli precis som vi önskar, det ska bli sommarens varmaste dag och jag tror och hoppas på publikrekord. För två år sedan var det 9 631 personer här den här dagen, jag hoppas att vi får skriva fem siffror på publiksiffran i morgon kväll, säger Johan Lindberg.

Är det realistiskt att tro på en publiksiffra över 10 000?

– Ja, det finns förutsättningar till det. När vi äntligen får en fin sommardag har vi väldigt stora förhoppningar. Dessutom är trav mer hett än någonsin i Bollnäs, utvecklingen är väldigt fin. Vi klassas som en säsongsbana men vi har säsong året runt då det finns hur mycket hästar som helst. Det rullar på riktigt bra och vi vågar och tror på en bra framtid för travet, sen får de andra banorna säga vad de vill. Vi tror på en fin framtid.

Du gillar att slå vad om saker. Vad kan du lova att göra om publiksiffran inte blir över 10 000?

– Ha ha, vad skulle det vara då? Vi får se om jag kommer på något, men jag vinner ju mina vad så sällan.

Vad säger du om klassen på loppen?

– Jättefina tävlingar. Jag blev väldigt nöjd när jag såg startlistorna i söndags. Det är kul att Åke Svanstedt kommer med den formen han visade i söndags. Han är champion många gånger om här på Bollnäs och det är kul att han kommer upp och tävlar. Jag tror Åke kan vinna med Global Jacob i sjätte avdelningen. Jag tror han passar väldigt bra med den hästen. Bollnästränarna plockar ut nio hästar, bästa chansen är Pasco Frontline i V75-2.

Miljonrysare som spik

Johan Lindberg gjorde tidigare i veckan ett V75-förslag i ”fem tippar V75”. Där spikade han Kimono Pearl i V75-2 – det gör han inte på systemet han bjuder Trav365:s läsare på. Där är spikarna Hallsta Lotus och rysaren Francais du Gull som Lindberg tror stenhårt på.

– Det är omgångens klaraste, mer klar än Hallsta Lotus. Skämt å sido men jag tror den har väldigt bra chans. Erik Lindegren tar ledningen om han vill men han kan även ligga lugnt i dödens och låsa loppet. Han var jättefin i Norge senast då han vann hur lätt som helst, Erik hade högerbenet i luften över mållinjen och hästen såg fin ut, säger Johan Lindberg.

FAKTA

Lindbergs V75-förslag

1. 4, 5

2. 1, 2, 5, 7, 11

3. 3, 4, 6, 7, 8

4. 7 Hallsta Lotus

5. 3, 4, 7, 10, 13

6. 1, 5, 6, 10

7. 6 Francais du Gull