Walmann: Så ska vi slå Commander

Foto: kanal75
TRAV

Commander Crowe har sex raka segrar.

På tisdag ska Roger Walmanns supersto, Tamla Celeber, fälla favoriten – och storskrälla i Hugo Åbergs Memorial.

– Jag skickar aldrig ut Tamla till lopp med inställningen att hon är chanslös, hon kommer besegra de här hästarna någon gång, säger Walmann.

Nioårige Commander Crowe har varit fullständigt överlägsen i Europaeliten i år och tagit hem massor av storlopp, bland annat Elitloppet på Solvalla. Hästen har i år gjort åtta starter, tagit sju segrar och tjänat 8,5 miljoner kronor. På tisdag kan segertåget fortsätta då han startar som jättefavorit i Hugo Åbergs Memorial där vinnaren tar hem en miljon kronor.

”Det var jättebra”

Commander Crowe startar från spår fem bakom startbilen – och blir jättefavorit tillsammans med den belgiske kusken Christophe Martens. Fabrice Souloys stjärna möter åtta grabbar, och ett sto. Tamla Celeber är på väg att slå sig in i världseliten och i den senaste starten slutade hästen trea i Årjängs Stora Pris – med krafter kvar. En placering tränaren Roger Walmann var nöjd med.

– Det var jättebra. Jag ser henne som en pryoelev och hon får högt betyg. Hon är med de stora grabbarna för att lära sig, och jag tyckte insatsen var bra och jag var inte förvånad, säger Roger Walmann.

”Med som roligt streck”

Tamla Celeber har spår fyra på tisdag, i V75-6, och tränaren är smått optimistisk inför loppet.

– Det är ett intressant lopp, klart vassare än på Årjäng. Hon fick ett bra spår och kan hon vara på tårna från start kanske hon kan komma ner till sargen och då hänger hon med oavsett tempo. Någon jättetro på seger har jag inte, men jag tror hon duger mot de här hästarna och de springer inte ifrån dem. I alla dessa lopp måste man få en vettig resa, det är det som bestämmer placeringen.

Är hon helt chanslös att besegra Commander Crowe?

– Helt chanslös är hon aldrig. Jag skickar aldrig ut den hästen till ett lopp med inställningen att hon är chanslös. Det behövs ett rygglopp, helst på innerspår, och lucka till slut för att hon ska vinna. Det är en del saker som ska klaffa, men hon kommer slå de här hästarna någon gång. Nu ser det ut som att Commander Crowe blir släppt till ledningen nu och då är det kört. Orecchietti skulle behövt spår innanför, så att han kunde ha tagit emot. Det enda sättet Tamla skulle kunna besegra Commander Crowe på är rygg på honom och lucka 150 kvar, då kan hon speeda ner honom. Men så jäkla bra han varit i år går det nog inte att besegra honom just nu.

Hur ska man behandla Tamla Celeber som V75-spelare?

– Tar man ett par stycken kan man strecka henne som ett roligt streck, säger Roger Walmann.