Hultman är optimistisk: Blir en kanonprestation

Tror på segerchans

TRAV

Stefen Hultmans turbo kan fälla Commander Crowe.

För första gången körs nya stjärnan Orecchietti barfota runt om.

– Jag räknar med en kanonprestation, säger Hultman till Trav365.

Stefan Hultmans nya stjärna Orecchietti imponerade stort när han vann Årjängs stora sprinterlopp, även om loppet blev lite konstigt kört. Tränaren Stefan Hultman tycker att hästen känns ännu bättre i jobben efteråt och tror på segerchans i Hugo Åbergs memorial.

– Han var jättefin i Årjäng senast och känns ytterligare lite förbättrad i jobben efteråt. Han är riktigt fin för dagen, och ska tävla barfota runt om för första gången. Vi tänkte köra med det i Elitloppets final, men det blev ju ingen final den dagen, säger Hultman.

”Spännande”

Commander Crowe är stor favorit till segern i Hugo Åbergs Memorial, men kanske kan barfotakörningen vara turbomotorn som knäcker favoriten.

– Jag pratade med Örjan Kihlström om det där i förra veckan och han tyckte det lät spännande. Nu var det synd att vi fick spår utvändigt om Commander Crowe, det hade varit roligt att ta emot honom men jag har inte gett upp hoppet och räknar med att min häst gör en kanonprestation på tisdag. Jag åker ner till Malmö med en bra känsla och jag tror han kan springa en riktigt fin tid. Efter Elitloppsförsöket, där han blev fast, hade han 76 i puls vilket är helt fantastiskt. Normalt brukar han ligga på runt 100.

Vinner han Hugo Åbergs?

– Jag måste tro att han kan vinna, jag är optimistisk. Commander får vara den stora favoriten, men vi har inte gett upp på förhand, säger Stefan Hultman till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM