Franks påhopp: ”Ni är nördar”

Här är expertens tankar inför extra V75 på Jägersro

TRAV

Tiden är inne.

Det är dags att skrota V86.

ATG ska istället införa V75 två gånger i veckan.

Och nej, Solvalla ska inte köra varje onsdag på sommaren.

Jag har grunnat på det här en längre tid. Har noterat de fina omsättningssiffrorna när det är Extra V75-omgångar. Samtidigt som V86 tappar alltmer på onsdagarna.

Internt på ATG är höjdarna mycket besvikna över utvecklingen på V86. Nu görs ett sista desperat försök med bland annat sänkt jackpottgräns. Det är bara tillfällig konstgjord andning.

Lirarna har tydligt visat att man inte gillar V86. Omsättningen sjunker och det är färre personer som spelar på onsdagarna än tidigare.

Extra V75 är en succé

Så vad göra. Gå tillbaka till kritiserade V64 eller V65 känns otänkbart. Nej, det är självklart dags att släppa på en V75-omgång till. Ni har väl sett vilka fina omsättningssiffror det är varje gång det är Extra V75. Axevallas V75-omgång på söndagen under Stochampionatet omsatte 32 miljoner. Motsvarande siffra i fjol när man körde V65 var tio miljoner.

Spelet hackar och det lär bli en rejäl minskning för ATG i år mot i fjol. Men om man då lägger till den ökningen som en Extra V75-omgång innebär varje onsdag, och slår ut det på 52 veckor, så blir det en fin extra sudd.

Utarmar man inte V75 då tänker kanske en del. Nej, nej, inte alls. V75 tål att köras två gånger i veckan, tro mig. Enligt mina källor på ATG så hade man hoppats på en omsättning på 25 miljoner kronor på V86. Nu ligger den och skvalpar runt 16, 17 miljoner och är nere på samma nivå som V64 var. V75 på onsdagarna kommer självklart att omsätta bra mycket mer. Det är också glädjande att höra att det är på gång. Enligt en person i ATG:s ledning är det bara en tidsfråga innan vi har V75 två gånger i veckan.

Solvalla är inte lösningen

Och nej, Micke Nybrink och alla ni andra Solvalla-nördar. V75 och V86 ska inte köras varje onsdag på Solvalla på sommaren. Självklart ska det ut på landsorten med banor som Visby, Lindesberg, Åmål med flera. De folkfesterna som är där måste travet vara rädda om. Och det här med att spelet skulle minska om inte Solvalla kör är bullshit. I onsdags omsatte V86 21 miljoner, då var det både jackpott och dessutom lönedag för de flesta. Trots den dragningskraften var de bara fyra miljoner bättre än Solänget veckan innan. Någon som tycker att det är bra? Not. Alla turister som är i Stockholm om somrarna gapas det också om. Ja, man kan fråga sig var de var i onsdags. Inte på Solvalla i alla fall. Publiksiffran uppgick till 2 800. Ynkligt.

FAKTA

Veckans tips från Frank Andersson:

1. 4 Pif (V75-2)

Startsnabb märr i fin form och med offensiv kusk. Roligt skrällbud.

2. 5 Michael November (V75-5)

Segerrik tysk som är ny hos Kolgjini. Tränar strålande. Bra chans direkt.

3. 10 Sebastian K. (V75-6)

Är ”Svanen” supernöjd med. Spurtar sylvasst med rätt resa. Pass upp.

Frank Andersson