Vann 67 miljoner på V75: ”Har köpt snus för pengarna”

TRAV

I morgon är det fest på Jägersro. Malmöovalen bjuder på storloppet Hugo Åbergs Memorial – plus extra V75 med jackpott på 30 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Och en som vet hur man vinner stort på trav är den 35-årige svensken som plockade hem osannolika 67 miljoner kronor på Axevalla för ett och ett halvt år sedan.

Vad han köpte för miljonerna? Snus.

Jägersro-travet bjuder in till Hugo Åbergs Memorial i morgon kväll. Som extra krydda är det jackpott på V75 med 30 miljoner kronor till en ensam vinnare.

För ett och ett halvt år sedan lyckades en man i 35-årsåldern med bedriften att ta hem jackpotten. Då var det trav på Axevalla, och mannen tog hem 67 miljoner kronor.

Mannen, från västra Sverige, besegrade 1,8 miljoner andra system på V75. Det var 27 februari 2011. Mannen hade spelat för över 1 000 kronor, spikat elvaoddsaren Zerba G. och kunde på det viset plocka hem den största vinsten i ATG:s historia.

”Lever inte speciellt annorlunda”

Vinstrekordet från Axevallabanan står sig fortfarande och efter vinsten chattade vinnaren med Trav365:s läsare. Där berättade han att livet inte förändrats i och med vinsten.

– Jag lever inte speciellt annorlunda, sa han.

Som tack för hjälpen bjöd miljonvinnaren även skrällkusken Tony Wallin på en lyxresa till Aruba. Wallin och hans familj fick packa väskorna och åka på två veckors semester till värmen.

– Jag tyckte helt enkelt att han var värd det efter att han vann med spiken och när han strök sig själv i den sista avdelningen, sa den anonyma miljonvinnaren till Trav365.

Skämtade

Efter vinsten har miljonvinnaren valt att vara anonym, och har mycket sällan ställt upp på några intervjuer. När Trav365 når vinnaren, ett och ett halvt år efter vinsten, och frågar vad han gjort för pengarna kommer svaret snabbt och skämtsamt:

– Skriv att jag köpt snus för pengarna, ha ha, säger miljonvinnaren.

Skulle mannen ha shoppat upp alla vinstpengarna på snus skulle han ha köpt 1,7 miljoner dosor snus, vilket inte är speciellt troligt.

I morgon kan det bli en ny vinnare som skriver in sig i historieböckerna – den här gången på Jägersro.