Stig H:s nya supertalang

Foto: KANAL75, ALN
TRAV

Tre starter på svensk mark – två segrar.

Stig H Johansson kan ha en ny stjärna i Occhione Jet, fyra år.

I kväll kan han vinna ett storlopp på V75.

– En bra segerchans, säger Johansson på sin hemsida.

Solvallalegendaren Stig H Johansson har för tillfället ont om stjärnor i stallet. För några månader sedan lämnade Nu Pagadi hans träning och i juni blev superlöftet Formula One skadad. En häst som kan vara Stig H:s nästa pr-häst är Occhione Jet, fyra år, som imponerat stort i Sverige. Hästen hat gjort tre starter för Stig H, och vunnit två lopp. I den senaste starten förlorade hästen – men kämpade då tappert till andraplatsen bakom Oaks-vinnaren Vincennes.

Fyraåringen har vunnit nio av 18 lopp under sin karriär, och i kväll jagar han ytterligare en seger då han startar i Prix Cagnes sur Mer, V75-3, på Jägersros travbana i Malmö. Hästen startar från spår ett bakom startbilen, och tränaren tror på spets och slut.

– Han gick ett mycket bra lopp som trea på Bergsåker senast. Slutvarvet gick efter 1.11 och då gick han i dödens. Han är startsnabb och det är bra chans att han kan försvara ledningen. Just på ett spår innanför vår andrahäst Kash’s Cantab tror jag att han kommer att hålla ledningen. Normalt sett ska det vara en bra segerchans, säger Stig H på sin hemsida.

”Blev påkörd”

I samma lopp har tränaren Kash's Cantab till start. Den tror jag desto mindre på:

– Han blev påkörd och galopperade bort sig på Bergsåker. Han känns i alla fall fin i jobben efter det så allt är som det ska. Han kan knappast nå ledningen men om han får ett bra lopp så både hoppas och tror jag att han kan vara med långt framme, säger Stig H Johansson på sin hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM