”Spyr hemma – kan explodera nu”

Foto: KANAL75
TRAV

Han är en av Frankrikes bästa hästar.

Nu ska Quaker Jet, åtta år, vinna Hugo Åbergs – och storskrälla på V75.

– Det är en fruktansvärt bra häst, han är en värdig motståndare till Commander Crowe, säger Anders Lindqvist.

I kväll avgörs superloppet Hugo Åbergs Memorial på Jägersros travbana med en miljon kronor till vinnaren. Elitloppsvinnaren Commander Crowe är spelad till jättefavorit, men utmanas av nio andra topphästar. Från spår två bakom startbilen startar Quaker Jet, åtta år, som är en av Frankrikes bästa hästar. Han körs av legendariske Jean Etienne Dubois, som enligt Anders Lindqvist, travtränare i Frankrike, är laddad för miljonloppet.

– Han åker inte hit för att vara turist, han kommer med rätt så stora ambitioner och tror på sin häst. Det är en fruktansvärt bra häst och jag tror han kan vinna, definitivt. Han ska räknas, säger Lindqvist till Trav365.

”Riktigt trötta”

Quaker Jet har tävlat i många tuffa lopp i Frankrike. När hästen nu kommer till Sverige tror Lindqvist att hästen kan få en nytändning.

– Han är grymt bra i grund och botten och när de äldre franska hästarna kommer till Sverige och får tävla på små banor kan de tända till rejält. Många hästar spyr på Vincennes, de är riktigt trötta på den banan. Quaker Jet kan explodera, han kan tycka att det bara är träning att springa på Jägersro.

Hur ska man behandla Quaker Jet som spelare?

– Garderar man Commander Crowe är han given, det är en värdig motståndare. Jag tror Commander vinner, han har varit så jävla bra men det här är det hårdaste loppet på länge och han kan förlora. Senaste loppet var bara på lek för Quaker Jet, nu är det allvar och han kommer med form, säger Anders Lindqvist.