Så ska OS-stjärnan ta guld – redan i dag

Foto: Bildbyrån
TRAV

I dag ska Magnus Jernemyr och handbollslandslaget ta sig vidare till kvartsfinal i OS.

Samtidigt ska försvarsbjässen vinna miljoner på V75.

– Matchen krockar med travet, det är värdelöst, säger Jernemyr till Trav365.

Magnus Jernemyr, 36, är just nu London där han är en viktig kugge i det svenska handbollslandslaget. Jernemyr och hans landsmän inledde OS på bästa sätt genom att vinna mot Tunisien med 28-21 och sedan krossa Storbritannien med 41-19. Men under torsdagskvällen kom lagets första förlust. Mot Island blev det förlust med uddamålet, 32-33. Jernemyr var trots det nöjd med lagets insats.

– Vi startade i ett rasande tempo men lagen bytte mest mål och det är inte riktigt vår grej. Vi gjorde lite för många enkla misstag, och det avgjorde. Island är ett väldigt bra och samspelt lag men jag tyckte vi visade fin vilja i slutet då vi närmade oss. Totalt sett var det en okej match, säger Jernemyr till Trav365.

I dag, lördag, spelar laget mot Argentina för att sedan avsluta gruppspelet på måndag mot Frankrike. Skulle Sverige vinna dagens match mot Argentina är de klara för kvartsfinal.

– Jag hoppas och tror att vi vinner. Vi måste få ner de tekniska felen, annars ser det bra ut.

”Ingen riktig speed”

När landslaget inte tränar eller spelar matcher har Jernemyr ett stort tidsfördriv: Trav. I tisdags följde han Hugo Åbergs Memorial från hotellrummet tillsammans med kompisen, målvakten, Johan Sjöstrand, och i onsdags skyndade han sig ”hem” efter lagets träning för att kolla på hans häst, Jane's Heart, när hon slutade fyra på Solvalla.

– Jag såg loppet lite snabbt och det var okej även om hon var lite trög. Björn Goop gav henne som alltid ett bra lopp och det gick nog rätt så fort till slut. Hon har ingen riktig speed än, men hon är rejäl och förhoppningsvis går hon framåt med det här loppet i kroppen.

”Friction vinner”

I dag ska Magnus Jernemyr försöka hjälpa landslaget till kvartsfinal i OS. Men han ska även spela V75, något han gör varje lördag. Jernemyr har plockat fram några drag till Trav365:s läsare.

– Det blir intressant att se Friction i sin gulddivisionsdebut. Han har gjort enorma resultat och han mötte inget jätteblodigt gäng. Han borde tåla det här, och jag tror helt klart på honom. Björn Goop har varit riktigt het med kallblod på sistone, och jag tror han kan lura alla med 1 Edolles Malte i V75-4.

Hinner du se travet innan matchen?

– Nej, vi spelar klockan 15.30 så jag hinner inte se det. Det är värdelöst, men jag får inga resultat under eller efter matchen så jag kollar på det i lopparkivet när vi kommer till hotellet, säger Magnus Jernemyr till Trav365.