Stekheta duellen: ”Vi får passa oss”

Foto: ALN, KANAL75
TRAV

Hallsta Lotus, tolv år, vs Tekno Odin, fyra år.

Det är hela trav-Nordens drömduell efter superlöftets uppvisning i Kallblodsderbyt.

– Jag skulle inte ha något emot att arrangera den matchen, den kan bli av redan nästa år, säger Johan Lindberg som är sportchef för trav Gävleborg.

Svenske Hallsta Lotus, tolv år, har under de senaste tre säsongerna varit världens bästa kallblod då han tog över kungatronen efter sin pappa Järvsöfaks. Hallsta Lotus har i år gjort tolv lopp, vunnit elva och tjänat över 1,5 miljoner kronor. Hästen har flera gånger fått tufft motstånd – men gång på gång krossat sina konkurrenter sönder och samman.

”Ingenting att sätta emot”

Nu drömmer alla travfans om en duell mellan honom och rasens nya fixstjärna, Tekno Odin, från Norge. Tekno Odin är visserligen bara fyra år gammal, men efter hästens stora uppvisning i Kallblodsderbyt under söndagen där han vann på 1.22,9 över 2 140 meter med bilstart är han inom kort redo att möta världseliten. Öystein Tjomslands häst har under sin karriär gjort 20 starter, vunnit 16 lopp och aldrig varit sämre än trea. Johan Lindberg, sportchef för trav Gävleborg, drömmer en duell mellan superhästarna – men är säker på att den inte blir av i år.

– Än så länge har Tekno Odin ingenting att sätta emot. Han är bra, men han är inte av samma kaliber som Hallsta Lotus ännu. Däremot kan han bli lika bra framöver.

Vad säger du om att anordna den duellen?

– Jag skulle inte ha något emot att arrangera den matchen, den kan bli av redan nästa år. Jag kan inte tänka mig att Tjomsland redan nu är intresserad av ett möte. Just nu har norrmännen ingenting att hämta. Som fyraåring är det för tidigt för Tekno Odin, säger Johan Lindberg.

”Får vi passa oss”

Hallsta Lotus ägs av Johan Hansson med familj. Tessa Anlér i familjen har följt Tekno Odin, men tror precis som Johan Lindberg att hästen står sig slätt mot den svenske segermaskinen.

– Tekno Odin är fantastisk, det verkar vara ett fenomen. De verkar vilja ha Hallsta Lotus till Sörlandet, men det är ingenting vi pratat om. Matchningen kommer fortsätta precis som vi tänkt oss. Det vore kul att se en duell, men det är ingenting jag tänker på nu. Men det är väl oundvikligt att möta honom senare då han är så pass duktig.

Vem tror du är bäst?

– Hallsta Lotus så klart, det är jag rätt så övertygad om. Än så länge i alla fall, men fortsätter Tekno Odin får vi passa oss. Vi tycker att det är superkul att ha världens bästa kallblod, men det finns flera duktiga som kommer underifrån. Det är spännande, säger Tessa Anlér till Trav365.