Svanstedts stjärna klar för storloppet

TRAV

Svanstedt laddar Sebastian K. mot storloppet Sundsvall Open Trot.

Hästen är klar för miljonloppet på Bergsåker i slutat av augusti.

– Sebastian K. svarade för en femstjärnig insats i Åbergs och efter det kändes det givet att vi ville ha med honom i vårt lopp, säger sportchefen Henrik Lindgren på banans hemsida.

Sebastian K. gjorde debut för sin nya tränare Åke Svanstedt i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro i slutet av juli.

Hästen stod för en fin insats och slutade tvåa efter ett lopp i andra- respektive tredje par utvändigt.

Efter loppet jämför Åke Svanstedt hästen med sin tidigare topphäst Torvald Palema som sprang in 26 miljoner kronor under sin karriär.

–  Sebastian K. är lite lik Torvald Palema. Han är samma typ av naturtravare och jag tror att han är bättre än Torvald Palema. Framtiden får utvisa om det blir så och om han kan tjäna mer pengar. Men just nu har jag feeling att det är så. Han har ju redan sprungit fortare än vad Torvald gjorde. Jag har aldrig tränat eller kört en häst som sprungit 1.09,0 så det är rekord för mig, säger Åke Svanstedt på stallets hemsida.

”En het segerkandidat”

Nu är det klart att Sebastian K. går ut i ett nytt storlopp: Sundsvall Open Trot den 25 augusti. Bergsåker berättar på sin hemsida att hästen och tränaren har fått ett wildcard.

– Sebastian K. svarade för en femstjärnig insats i Åbergs och efter det kändes det givet att vi ville ha med honom i vårt lopp. Det betyder också mycket att Åke Svanstedt har en häst med då han är mycket populär här kring sin gamla hemmabana. Att han dessutom kommer med en het segerkandidat gör inte saken sämre, säger Henrik Lindgren, sportchef på Bergsåker.

Det här är andra hästen som har fått ett wild card. Sedan tidigare har Sanity fått en inbjudan. Dessutom får vinnaren av gulddivisionen på lördag en plats i loppet. Oracle, Orecchietti, Yield Boko, Eliott Hall, Nahar och Amaru Boko har kvalat in sedan tidigare.