Sportbladets V75-tips

Foto: Kanal 75
TRAV

Här är Sportbladets V75-tips till lördagens tävlingar på Örebro.

Den här veckan tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

V75-1

Loppet

Stoeliten är ett hyggligt lopp sportsligt. Ett kul lopp spelmässigt, eftersom vi har vinnaren.

Tipsettan

Crys Dream är snabb ut men laddades inte för ledningen senast. Hennes avslutning påvisade fortsatt fin form. Den här gången lär inte kusken vila på hanen i inledningen – nu när det inte finns någon Braås Palema på innerspår som kan ta emot. Vi tror att Crys Dream har toppchans att leda detta lopp runt om.

Motbuden

Vi hoppas att Merger Blue Chip blir favorit. Man kan inte säga att det är fel i så fall, med tanke på hur ­väldigt bra hon har varit, och är. Men att den tunga vägen sänka Crys Dream från bakspår i ett sprinterlopp… tja, gör hon det är det bara att bocka, men spelvärdet ligger inte på Merger Blue Chip.

Skrällbudet

Calamara Donna trivs när hon får smyga med i draget och leverera en vass avslutning.

Spetsbudet

Det finns flera startsnabba men ingen torde vara lika spetssugen som Crys Dream.

! Statistik­vinnaren

Merger Blue Chip.

V75-2

Loppet

Ett mycket ovisst lopp.

Tipsettan

Sem Jafet fick ge sig sista biten senast men var ändå ­mycket bra; att få ­släppa en smygkörd förbi sig på Åby, med ­dubbla open stretch, efter att man gått i dödens på lång distans – det är inte mycket att säga om. Hade inte Sem Jafet haft det här lite chansartade läget hade vi trott väldigt mycket på honom.

Motbuden

Bodo di Quattro har alltid haft ett gott rykte och nu ser det ut vara på väg att lossna på allvar för honom. M.T.Fortune Winner duger absolut, frågetecknet är hans startsnabbhet, risk för vingel.

Skrällbudet

Vi är svaga för Mellby Vargtass, fast vi väntat oss mer.

Spetsbudet

Ganska öppet. Whatch My Step? Som körs där?

! Statistik­vinnaren

Sem Jafet.

V75-3

Loppet

En tunn gulddivision – och öppen.

Tipsettan

Year in Review har svårt att hitta ­formen men får tipset på ­läget. Kan han hålla ut ­Caddie Comet i spetsstriden är mycket vunnet då det inte är så lätt att ­hitta någon förutom Chimall T.T. (som väl ändå mår bäst av ett lopp på väntan här?) som tål att trycka upp tempot.

Motbuden

Monster Drive fick ge sig från ledningen senast men är bättre bakifrån. Problemet är det kan bli för långt fram om tempot blir lågt. Caddie Comet är som sagt ute efter ledningen men är inte rökt om han inte ­skulle nå dit, eftersom det ändå lär vänta en fin resa.

Skrällbudet

Spring Erom kan spurta ner allt men är bara ett skrällbud eftersom risken att han blir fast får anses vara uppenbar.

Spetsbudet

Det står mellan Year in Review och Caddie Comet.

! Statistik­vinnaren

Spring Erom.

V75-4

Loppet

Vi låser på två i annars öppet lopp.

Tipsettan

Real Showman blir svårslagen om han lyckas ta hand om ­ledningen men har fin chans även med en ryggresa, och en sådan bör han kunna få då det finns andra (läs: Jones) som inte har ­något emot att göra grovjobbet.

Motbuden

Jones har visat fin kapacitet och nu tycks han dessutom ha fått ordning på aktionen. Det gäller att tränaren inte matchar ihjäl honom, för i så fall kan det bära långt. På vårt chanssystem plockar vi bara bort tre hästar, så jämnt är det.

Skrällbudet

Gigant Proud, om det skulle lösa sig från innern?

Spetsbudet

Dean Meatloaf och Package Deal är de två som har avslöjat bästa startsnabbheten, men då båda har spår långt ut är det inte omöjligt att någon längre in kan svara. Real Showman?

! Statistik­vinnaren

Dean Meatloaf.

V75-5

Loppet

Hur ska tilläggshästarna, trots att det är bra, kunna hinna ifatt de bästa på start?

Tipsettan

Eleanor Rigby har glänst i två raka för Robert Bergh.

Motbuden

Lollo Tilly är också ett förvandlingsnummer

i ny regi.

Skrällbudet

Örbäckens Cruella kan få drömresan.

Spetsbudet

Nr 1 släpper till nr 6?

! Statistik­vinnaren

Twigs U.Canfly.

V75-6

Loppet

Tippa emot Parkin, det går väl inte? Jodå!

Tipsettan

Väl medvetna om att Parkin är en kanon väljer vi att tippa Sune Palema som är lite ojämnare men en lika bra häst. Vi hoppas att kan vara lika fin som senast för då får Parkin väldigt svårt att plocka in det tillägg som han i praktiken står på Sune Palema.

Motbuden

De prestationer som Parkin gör varje gång innebär ju att man inte kan plocka bort honom trots läget, för är det någon i det här gänget som ska förmå att vinna den tunga vägen så är det Parkin.

Skrällbudet

Vi när en förhoppning om att Bagley ska kunna rygga Parkin på slutrundan. I så fall kan han avsluta vasst.

Spetsbudet

Lotus Elan är snabb ut. Zapdos Håjt likaså. Utifrån testar Sune Palema som är en bra rygg att ha när han är i toppform.

! Statistik­vinnaren

Sune Palema.

V75-7

Loppet

Öppet avslutningslopp i en svårlöst omgång.

Tipsettan

Ledningen är ­mycket värd i så jämna lopp som det här är frågan om. Wannabe Kemp bör ha en vettig chans att sno åt sig den positionen. Medvtena om risken att han får October Kronos över sig tror vi att han i så fall kan slinka undan.

Motbuden

October Kronos är mycket bra för klassen men senast gav han ett lite slitet intryck. Om han återhämtat sig kan han krossa allt. Classic Man gör bra insatser varje gång. Caliber T.T. är en klasshäst som även tål grovjobb om det skulle krävas – fast det sköter väl som sagt October Kronos?

Skrällbudet

Han blir inte så betrodd i det här gänget väl, ­Agobra Rubin? Det är dock ingen tvekan om att han har ­kunnandet att duga mycket långt utan strul.

Spetsbudet

Det bör vara klar fördel Wannabe Kemp.

! Statistik­vinnaren

October Kronos.