Superlöftet krossade alla: ”En bra häst”

TRAV

Jan-Olov Persson har tagit fram ett nytt kallblodslöfte.

I kvalen till Svenskt Kallblodskriterium imponerade B.W.Modde vid en lätt seger.

Han får gälla som favorit till förstapriset på 600 000 kronor när finalen körs söndagen den 19 augusti.

Under måndagen kördes det uttagningslopp till Kallblodskriteriet samt Kriteriestoet på Dannero.

Redan i det första uttagningsloppet presenterade Jan-Olov Persson sin treåring B.W.Modde. Hästen tog sin sjunde seger i tionde starten när han lekte hem en smått överlägsen seger. Han övertog tidigt ledningen och tränare Persson kunde sitta och finåka över upploppet. Det såg ut att finnas gott om krafter kvar på tiden 1.28,3 över distansen 2140 meter med bilstart. Tvåa blev Tangen Odin och Öystein Tjomsland efter ett lopp i rygg på ledaren.

– Jag körde på säkerhet, för de är ju bara tre år och då går det inte bara att fyra av. Han låg fint i handen och kändes fin hela vägen. Det är en bra häst och det var roligt att det gick bra i kvalen. Han har känts fin i träningen innan och mognat både fysiskt och psykiskt, sa Jan-Olov Persson.

Fanns en sekund sparat

Det andra uttagningsloppet vanns av Åstas Viking och Leif Witasp. Han ledde från start till mål på tiden 1.30,7/2140a. Tvåa blev Tand Tuff som höll farten starkt ifrån utvändigt om ledaren och inte var stort slagen för Jan-Olov Persson.

– Vi ska bjuda upp till match i finalen, det finns någon sekund till i honom, kommenterade Leif Witasp.

Det tredje och sista uttagningsloppet gick till Umåkeramatören Gustav Andersson som styrde in sin Guli Storm till en överlägsen seger. Vinnartiden skrevs till 1.29,5/2140a.

Norskt i Kriteriestoet

I uttagningarna till Kriteriestoet så vann Eldjenta och Björn Garberg det första kvalet efter att tidigt ha körts till ledningen. Hon höll säkert undan före Järvsö Blomster som var tapper efter en resa utvändigt om ledaren.

Det andra uttagningsloppet vanns av Spikra och Tor Wollebaek.

Även finalen i Kriteriestoet körs på Dannero söndagen den 19 augusti med 350 000 kronor till vinnaren.

Michael Carlsson/Kanal75