Firade semester – tog tre V86-segrar

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL75
FORTSATT SUCCÈ Att Åke Svanstedt är på semester gör inget för stallet. Hans hästar vinner ändå, här syns Johnny Takter med The Editor.
TRAV

Åke Svanstedt är på semester i USA.

Men trots det fortsätter hans hästar att göra succé.

Under onsdagskvällen tog han hem tre lopp på V86.

– Jag gjorde bara min plikt, sa Johnny Takter efter segern med The Editor.

Axevallatränaren Åke Svanstedt är landets stora travkung för tillfället då han toppar tränarligan och flera andra prestigefyllda ligor. I förra veckan åkte Svanstedt på semester till USA, och var bland annat på Hambletonian i lördags. Just nu är han i Florida på sin stora lyxiga travcamp dit han planerar att flytta om några år.

Vann – trots dödens

Men trots Svanstedts frånvaro går hans hästar som tåget. Under onsdagskvällen tog tränaren hem tre lopp på V86-spelet. Global Manhattan inledde omgången genom att vinna trots ett tufft lopp utvändigt ledaren.

– Han gjorde ett bra lopp då han gick i dödens sista 1 500 metrarna, sa kusken Jorma Kontio.

Vikaren: ”En fin häst”

I V86-3 och V86-4 fortsatte succén då vinnarhästarna var The Editor och Charlie Palema. The Editor imponerade stort och tog andra raka segern på ett överlägset sätt. Hästen är obesegrad sedan hon kom till Åke Svanstedt från Björn Goop. Den vikarierande kusken, Johnny Takter, var imponerad.

– Det var inga problem, det var en fin gång i henne. Jag gjorde min plikt, det var förmodligen bästa hästen i loppet och jag gjorde det jag skulle göra. En fin häst, sa Johnny Takter.