”Är synd om Commander”

Foto: kanal75
Commander Crowe, Rapide Lebel och Ready Cash möts på söndag i Belgien.
TRAV

De är Europas bästa hästar.

Nu gör Commander Crowe, Rapide Lebel och Ready Cash upp i en stekhett duell.

Vem som vinner?

– Ingen kan egentligen förlora, men jag tror att Commander Crowe är starkast om han återhämtat sig efter loppet på Jägersro, säger experten Anders Lindqvist.

Under flera år har trav-Frankrike längtat efter duellen mellan landets stora travstjärnor, Rapide Lebel och Ready Cash. På söndag möts de på den belgiska travbanan Mons där de tävlar om 90 000 euro i förstapris. Men de franska hästarna ska inte känna sig säkra, för det saknas inte motstånd. Med i loppet är även Europas bästa häst för tillfället, Commander Crowe, som i förra veckan vann Hugo Åbergs Memorial på Jägersros travbana då han gjorde en prestation som går till historien som en av de bästa någonsin.

Anders Lindqvist, expert på fransk travsport, är närmast chockad över att de tre storheterna nu ska mötas.

– Det är sällan man ser så tre bra hästar, och fem statister. Jag förstår inte hur tur Mons haft, men de har kämpat med sin travsport och trots att prispengarna inte alltid är så bra så är det ett stort intresse för travet och mycket folk på banorna. Det kan nog komma 15-20 000 personer på söndag om de har tur, det här kommer bli riktigt stort. Jag har fått massor av samtal och sms av personer som vill åka och kolla på loppet, telefonen har gått varm, säger Anders Lindqvist till Trav365.

Han fortsätter:

– Det är Europas tre bästa hästar som ska göra upp, och det är helt makalöst att de fått ihop alla tre på samma ställe. Det blir inte bättre än så här.

”Mest att förlora”

Ready Cash gjorde nyligen en fin comeback och spurtade som en raket efter att ha körts försiktigt. Rapide Lebel har varvat toppinsatser med rena fiaskon och har inte startat på några veckor. Det gör att Anders Lindqvist tror på Commander Crowe – men det finns en sak som oroar.

– Commander har visat att han är bäst på sistone och det är inte roligt om han skulle få stryk, spekulationerna tar slut om han förlorar. Det är en fantastisk häst men jag är tveksam till om han repat batterierna på bara 12 dagar. Det är lite synd om honom som måste starta så tätt, men om han tagit det senaste loppet på ett bra sätt tror jag det är vinnaren men bara 12 dagar mellan loppen kan vara för lite. Egentligen är det omöjligt att gissa vinnaren, för alla är egentligen för bra för att förlora.

Vad säger du om de andra två hästarna?

– Ready Cash startar för första gången på en liten bana, men det ska inte vara några problem. Kretsen kring hästen går in för det här stenhårt, och de tror att de ska vinna. Han är avelshingst, så det är han som har mest att förlora på en sådan här match.

– Rapide Lebel har inte fungerat perfekt men har ju varit makalöst bra tidigare. De körde honom till en jättefin hästklinik där de gick igenom honom från topp till tå och de hittade lite småsaker, till exempel att han hade ont i ryggen. Det är åtgärdat och tränaren och kusken brinner av revanschlusta. De vill komma ut och vinna, säger Anders Lindqvist till Trav365.