Merger var fortsatt bra

TRAV

Fundera över det här:

- Skulle Kihlström ha diskats?

- Lurade Adielsson oss på ren djävulskap?

- Och varför köpte Takter och Untersteiner varsin biljett på Titanic?

Here we go again.

Tänkte ni också så när Merger Blue Chip ännu en gång var dålig i värmningen inför V75-1 den här sommaren? Same shit, different place.

Nu var det Erik Adielsson som rapporterade om dålig spänst på Svanstedt-hästen som han ju faktiskt kört, värmt och vunnit med på V75 en månad tidigare.

En läxa för spelarna

Som spelare är det piss med såna besked. Men som jag var inne på det förra gången: vi vill ha dem ändå och själva få ta ställning till om de har någon relevans. Spel på hästar handlar om att värdera information och fakta.

Hon vann igen, Merger Blue Chip. Okej, hon kom igenom förvånansvärt bra från sitt iskalla startspår, hittade tidigt andra ytter men avslutningen i tredjespår sista 500 var mördande. Hon var precis lika bra som vanligt.

Nu har vi lärt oss läxan, Merger är ingen värmningsvinnare. Vi tackar Erik Adielsson för informationen och säger grattis till Svanstedt som solar magen i Florida.

Hjälp av en solfjäder

Spring Erom var kanske inte spetsfavorit i guldloppet, V75-3, men faktum är att han inte är totalt oduglig den första biten. Det visste Björn Goop och laddade det som gick från pole position, innerspår bakom bilen. Med hjälp av en solfjäder (Year In Review) kunde Clear Sign svaras ut första 200 och sen var loppet över.

Lutfi Kolgjini var den ende som gjorde något åt sin situation. Han skickade fram Lavec Kronos som egentligen är bäst med snälla upplägg på kort distans. Men han provar i alla fall, Ludde.

En som inte uppträdde fullt lika uppumpat var Stefan Söderkvist bakom favoriten Monster Drive. Styrningen gick mer i moll: sist i andraspår och attack när de andra var i mål. Passivt och smått uppgivet, kunde lika bra stannat hemma, typ. Tur man inte lirade.

Vilda västern i sista loppet

Johnny Takter och Peter Untersteiner körde bort sina chanser tidigt i V75-4. Om ni frågar mig: Uppfriskande med ett chickenrace som urartar.

Real Showman (favorit) tog ledningen och fick stenhård press av Power M.S. 1.07,3-tempo i 500 meter är som att tigga om mjölksyra och båda hästarna var i praktiken slagna varvet kvar.

French Destiny och Örjan Kihlström avslutade omgången efter att ha tryckt sig loss ut ur sista sväng.

Först kändes det som en jättediskning som viftades bort av måldomaren men när jag fick se det från en annan vinkel vacklar jag. Och luckan hade ju ändå kommit 50 meter senare.

Vi har också fått lära oss att har man bara en halv lucka så är det fritt fram att preja sig ut med resten av ekipaget.

Vilda västern har gjort sitt intåg i travsporten.   

Micke Nybrink