Sportbladets V75-tips

Foto: Kanal 75
TRAV

Här är Sportbladets V75-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla med Extra V75.

Den här veckan tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

V75-1

Loppet

Toppsport mitt i veckan när det körs extra V75.

Tipsettan

Förkrossande är väl det adjektiv som passar bäst på Opitergium och de insatser han gjort i år. Sju segrar på åtta starter och även när han förlorade var han femstjärnig. Han slipper de allra värsta motståndarna den här gången, även om vi håller en sådan som ­Disco A.E. högt – men ­denne har Optiergium å andra sidan slagit två gånger i rad. Nej, även om vi fortfarande har på näthinnan hur ­Optiergium var i fjol är det nog dags att till fullo inse att han lämnat det bakom sig. Därför spikar vi.

Motbuden

Dosco A.E. är nämnd, en mycket bra häst. ­Ghetto Blaster känns intressant med Jorma Kontio i ­sulkyn. Inget ont om Pasi Aikio men kuskinsatserna bakom Ghetto Blaster har lämnat mycket i övrigt att önska.

Skrällbudet

Om vi hade garderat hade vi streckat fyra hästar, där Fawkes hade varit det sista strecket.

Spetsbudet

V.C.Chocoholic. Opitergium övertar. Annars ­Disco A.E.?

! Statistik­vinnaren

Opitergium.

V75-2

Loppet

Ett väldigt jämnt lopp där positionerna kommer att få ännu större betydelse än vanligt.

Tipsettan

Love n’Hate imponerade storligen vid försöks- och finalseger i Drottningens Pokal i våras. Därefter har hon gjort två starter utan att segra men insatserna har ändå varit bra och nu tror vi att hon mycket väl kan återuppta segrandet. Läget är visserligen svårt men Love n’Hate är så pass startsnabb att det  bör lösa sig bra, så bra att hon till och med kan nå ledningen?

Motbuden

Ingen tar en längd på Nanny Fine och vi hoppas att kusken vill prova i ledningen. Formen är mycket bra.

Skrällbudet

Roxa Sisu är vårt tredje streck i loppet. Spåret är bra.

Spetsbudet

Nanny Fine om kusken vill, och han borde vilja.

! Statistik­vinnaren

Olympic Image.

V75-3

Loppet

750 000 kronor i förstapris är inte kattskit.

Tipsettan

Att Tamla ­Celeber slutade oplacerad ­senast var henne helt ­förlåtet med tanke på den tunga inledningen i det konstanta vansinnes­tempo som ­Hugo Åbergs kördes i. Idel ston nu och då tror vi att Tamla är tuffast, även om det skulle bli uppullat och hon skulle tvingas fram i dödens tidigt.

Motbuden

Trots alla imponerande insatser har vi inte riktigt syn på Global Midnight i den här typen av konkurrens ännu. Kanske är hon lika bra som de allra bästa femårsstona i Europa.

Skrällbudet

She Loves You F.I. kan skrällvinna igen – som i maj.

Spetsbudet

Dileva Käll provas i ledningen? För vem ska hon släppa till när de allra bästa har svåra lägen?

! Statistik­vinnaren

Global Midnight.

V75-4

Loppet

Draget är givet, om det sedan är bra återstår att se …

Tipsettan

Pittypat Hanover gjorde första starten i Sverige senast och vi gillade det vi såg. Dels öppnade hon riktigt fort, och kan nog öppna ännu snabbare, dels såg hon fin ut som fastlåst i ett lopp som innehöll flera av de här konkurrenterna, och dessa såg i de flesta fall mycket slitnare ut. Det skulle vara spännande att se henne i ledningen nu.

Motbuden

Resplendent Caviar höll farten starkt senast. Får en fin resa, kan kanske vara med och köra om spets. Nato Dream är bästa hästen men vi hoppas på mothugg.

Skrällbudet

Robis Sara är fin. Får loppet i rygg på ledaren?

Spetsbudet

Flera som kan öppna men som Pittypat Hanover öppnade senast utan att laddas tror vi mest på henne.

! Statistik­vinnaren

Nato Dream.

V75-5

Loppet

Det enda ”vanliga” loppet i omgången, om man får säga så. Öppet är det också.

Tipsettan

Disney Tooma kan mycket men agerar ­bara undantagsvis helt på topp. Förutsättningarna nu är perfekta och skulle han lyckas ta hand om ledningen ökar chanserna ytter­ligare.

Motbuden

Det är lite ”ingen nämnd, ingen glömd” över det här loppet. Spåren är förstås av vikt men då det ser ut att kunna bli rätt så frisk körning, chansen finns i alla fall, öppnar det även för dem som har lite sämre lägen.

Skrällbudet

High Leg gjorde en bra insats i hårt gäng senast. Dåligt läge nu så det kanske blir för svårt ändå, men varning.

Spetsbudet

Lovelorn, Spin Scorpion och Golden Sid är alla mycket startsnabba, men tar någon av dem sig förbi Disney Tooma? Vi är tveksamma.

! Statistik­vinnaren

Falkens Max.

V75-6

Loppet

Klassiska C Th Ericssons Memorial.

Tipsettan

Det är inget snack om att Caballion är ­bästa hästen. Dessutom är han tack vare sin ­styrka gynnad av den långa distansen. Tredje­platsen i Hugo Åbergs senast var mycket ­meriterande men man kan inte blunda för att han även då tappade aktionen sista biten. Det som talar för honom här är att han kanske, tack vare distansen, kan gå med lite säkerhetsmarginal och därigenom hålla ihop aktionen bättre. Men ändå, nej, det tar emot att spika en häst som inte hållit ihop travet i en enda start hittills i år.

Motbuden

Oracle kan tänkas ta emot Caballion med varma severvetter i ledningen om denne skulle tänkas prova. Om Oracle håller formen kan han mycket väl leda runt om. Maxwell Mayday har tidigare haft svårt att räcka i lite tuffare konkurrens i Sverige men tycks i Finland ha hittat en växel till. Blue Rock har ännu inte mött hästar ur Sverigeeliten men nu är det dags, och känslan är att han kommer att hävda sig mycket väl.

Skrällbudet

Womanizer brukar göra bra insatser i Sverige. Den här gången förstärks han med Jorma Kontio.

Spetsbudet

Ser ut som om Oracle ska kunna hålla ut de övriga utan större problem. Testas i spets trots distansen?

! Statistik­vinnaren

Caballion.

V75-7

Loppet

Jubileumspokalen.

Tipsettan

Vi tror som vanligt på Orecchietti. Faran är att någon kan ta en längd på honom, men skulle han hålla ledningen förlorar han ­inte vid sunda vätskor.

Motbuden

Wishing Stone är ruskigt effektiv med ett lopp på väntan. Knepet kanske är att försöka ta sig förbi ­Orecchietti för att eventuellt släppa till Raja Mirchi, eftersom Lutfi Kolgjini, i tron att han därmed är sportslig, alltid bjuder den som släppt ledningen på lucka.

Skrällbudet

Det är tufft för de övriga att plocka längder på de tre innersta spåren men blir det hårt tempo kan det gå. Amaru Boko visade senast vad vi har väntat länge på.

Spetsbudet

Orecchietti, är han knapp spetsfavorit? Eller är det Wishing Stone som är snabbast. Hugget som ­stucket. Det finns dessutom några till som kan öppna.

! Statistik­vinnaren

Raja Mirchi.