Ska ta revansch – efter förra årets centimeterfiasko

Foto: kanal75
HÅRT I MÅL Lutfi Kolgjini och Sebastian K. förlorade Jubileumspokalen med minsta möjliga marginal i fjol. Nu är han ute efter revansch.
TRAV

Lutfi Kolgjini förlorade Jubileumspokalen med några centimetrar förra året.

Nu ska han ta revansch med Raja Mirchi.

– Jag har en väl så bra häst som Orecchietti, hälsar tränaren.

Sista steget.

Det var då allt avgjordes i förra årets upplaga av Jubileumspokalen på Solvalla. Lutfi Kolgjini och Sebastian K. hade grepp om segern i storloppet över i stort sett hela upploppet. Men Ralf Karlstedt och Prince Tagg segade sig ikapp – steg för steg.

När mållinjen skars var det väldigt hårt i mål, men Prince Tagg tilldelades vinsten värd en miljon kronor.

– Jag får hoppas jag har lite mer tur det här året och att marginalerna är på min sida. Det är skit att förlora med så liten marginal. Det är en jäkla skillnad på vinst och förlust, det är ingen som kommer ihåg en tvåa, säger Lutfi Kolgjini.

”Kommer prova rejält...”

I år ska ”Ludde” försöka ta revansch med Raja Mirchi i Jubileumspokalen. Och han kommer med självförtroendet på topp.

– Raja Mirchi har 90-procentig form, jag vet inte om det räcker, men jag har en känsla att det gör det. Han känns jättefin i jobben. Jag har en väl så bra häst som Orecchietti, säger Kolgjini.

Hur ska du köra för att vinna?

– Jag ska köra efter vad min häst kan, och han är väldigt stark. Utvändigt om ledaren är inget omöjligt alternativ. På pappret känns det som att loppet står mellan Örjan och mig. Jag kommer att prova rejält för ledningen, han ska få betala de första 400 metrarna.

”En bra spik”

Utöver Raja Mirchi lastar Kolgjini ett gäng hästar till på bussen mot Solvalla. Den han tror mest på inom V75-spelet är storfavoriten Opitergium i den första avdelningen. Hästen har imponerat stort i år och har tre raka segrar i bagaget.

– Det finns inget som heter "jag går bara ut och vinner" i trav, men jag vet att jag har bästa hästen. Han har mött de här hästarna tidigare och slagit dem. Jag tror att det är en bra spik på V75:an. Han varit bästa hästen i alla starter han har gjort i år.

Någon annan häst du vill varna för inför onsdagens tävlingar?

– Eliott Hall. Han känns fin i jobben nu och jag kommer testa honom barfota den här gången. Det kan bli lite vad som helst, men jag tror det kommer gå bra.