”Skulle aldrig byta häst med någon”

Foto: KARIN TÖRNBLOM/KANAL75
Quid Pro Quo och Ulf Elfving.
TRAV

Trav är Ulf Elfvings stora passion i livet.

I dag kan hans häst Quid Pro Quo vinna 800 000 kronor i E3-finalen på Gävletravet.

– Jag skulle aldrig byta häst med någon, säger tränaren Svante Båth.

Radiolegendaren Ulf Elfving är ett stort travfan som varje lördag spelar på V75. Elfving är även delägare i flera lovande travhästar och i dag startar hans stora reklamhäst, treårige Quid Pro Quo, i E3-finalen på Gävletravet.

Hästen slutade tvåa i sitt försök i förra veckan och inleder från spår nio i storloppet som lockar med 800 000 kronor till vinnaren.

Hästen är femtehandsfavorit – och tränaren Svante Båth tror på sin häst.

– Quid Pro Quo får godkänt för insatsen senast även om han åkte dit precis på mållinjen. Han är lite lat samtidigt som den andra kom långt ut och det var lite snöpligt att vi åkte dit. Allt känns i alla fall som det ska i jobben efteråt och jag har på känn att han kommer att göra ett topplopp den här gången, säger Båth på sin hemsida.

”Perfekta förutsättningar”

Motståndet för Elfvings häst är tufft, men Svante Båth känner sig inte slagen.

– Jag hade gärna bytt spår med några av konkurrenterna men jag skulle aldrig byta häst med någon. Det känns som att Åkes häst har perfekta förutsättningar men skulle det strula för den då ska min räknas tidigt. Han gick med skor senast men nu blir det barfota bak, inga andra ändringar, säger Svante Båth på sin hemsida.