Evas miljonregn: vann 8,5 miljoner – till sina kunder

Eva och hennes kunder vann mest i Sverige på V75 i helgen

TRAV

I lilla Sjöbo snackar alla om helgens jättevinst på travet.

Andelsmakaren Eva Jönsson spelade in 8,5 miljoner kronor på V75 som kunderna hos Ica Kvantum i det lilla samhället delar på.

– Det här har vi väntat på, berättar hon.

Eva Jönsson i butiken.

Helgens stora händelsen i Sjöbo i Skåne är miljonvinsten på V75.

Andelsmakaren Eva Jönsson hos Ica Kvantum i Sjöbo spelade in mest i hela Sverige då hon satte alla rätt på V75-spelet. Totalt blev det 8,5 miljoner kronor som 53 av kunderna får dela på.

Varje person kan nu hämta ut över 160 000 kronor efter att ha satsat 140 kronor var.

Åker på resa

Även Eva hade köpt en andel.

– Förra gången när vi hade en storvinst missade jag att köpa. Nu missar jag inte igen. Jag fyller femtio år så nu blir det en resa. Kunderna är så tacksamma de kommer med blommor och vin.

I Sjöbo är snacket igång om miljonvinsten.

– Det är jätteroligt. Det är kul både för egen del och för alla runt omkring. Det är en sådan liten by och det blir mycket prat. Det är en liten by där alla känner alla. Det här är stort för oss, säger hon.

Andra miljonvinsten

Eva fick chansen att testa att tippa trav för några år sedan och sedan dess har hon skött andelsspelet.

– Jag började med att tippa trav för 3,5 år sedan. De tycker att jag kunde tippa trav eftersom jag höll på med ridhästar. Jag tyckte att det är inte samma sak, men de sa att jag skulle fixa det. Jag har studerat och läst på, jag har fått sätta mig in i det här. För snart två år sedan hade vi en miljonvinst på 1,6 miljoner. Men det är det här vi har gått och väntat på, säger hon.

Hur var känslan inför helgens V75 – trodde du att det skulle bli stora pengar?

– Jag satt inte och krånglade så mycket. Den raden som jag knåpade ihop inför lördagen den behöll jag från första början och det var bra. Jag tänkte att jag ska inte ändra utan jag ska köra på min första magkänsla. Börjar man tänka för mycket krånglar man bara till det för mycket, säger hon.