Trollkarlen Åke hade show – tog dubbel på V86

Foto: KANAL75 - BURT SEEGER
TRAV

Trollkarlen Åke Svanstedt bara vinner och vinner.

Under onsdagskvällen vann två av hans nyförvärv – som båda är obesegrade hos Axevallakungen.

– Jag trodde på chans redan innan anmälningarna, sa Svanstedt efter segern med Aristocat Boko.

Åke Svanstedt, 53, dominerar de flesta ligor i trav-Sverige och går mot ett lysande år som travtränare. Svanstedt är känd för att få in hästar med tveksamma resultat, och förvandla dem till segermaskiner. Under onsdagskvällen vann Axevallatränaren tvåa V86-lopp. Först vann Rico Follo V86-2 efter en snabb spurt. Dubbeln bärgades i V86-6 där Aristocat Boko glänste – och utklassade de andra.

Gemensamt för dessa hästar är att de för några månader sedan kom till Svanstedt med klena resultat. Nu har Rico Follo tagit tre raka segrar och Aristocat Boko två. Trots förvandlingen verkade Åke Svanstedt inte speciellt förvånad över någon av segrarna då han blev intervjuad i vinnarcirkeln.

– Jag hade en bra häst. Han har gjort tre starter och vunnit alla tre, så man kan inte begära mer. Vi får starta på, sa Svanstedt om Rico Follo.

”Väldigt stark”

Ännu mer optimistisk var han kring Aristocat Boko, som mycket väl kan vara en V75-vinnare framöver. Hästen segrade på 1.14,6, vilket är en mycket bra tid för klassen.

– Hästen har bra kapacitet för den klass han är i och han har känts väldigt fin i träningen. Man känner när hästarna har hög kapacitet för sin klass, då tror man på chans redan när man anmäler. Han är väldigt stark, och starka hästar brukar komma långt, sa Åke Svanstedt.