Sven och hans vänner vann 21 miljoner på V75

Foto: PRIVAT
ANDELSSUCCÈ Sven Hessling och hans kunder vann 21 miljoner kronor på V75: ”Fy fan vad sjukt det här är”, säger butiksägaren.
TRAV

Hans kunder satsade 100 kronor var – och fick sju rätt på V75.

Sven Hessling och hans kompisar fick dela på 21 miljoner kronor.

– Fy fan vad sjukt det här är, jag är så enormt glad, säger Hessling till Trav365.

Lördagens V75-omgång på Bergsåkers travbana blev svårlöst, och skrällarna avlöste varandra. Jättefavoriterna Mr Picolit och Hallsta Lotus svek, vilket var den stora anledningen till att utdelningen på sju rätt blev enorma 4,2 miljoner kronor. Från början trodde hela trav-Sverige att det var 5,3 system som fått sju rätt. Men det stämmer inte.

Mannen bakom succén: En 70-årig farbror

Värtavägens Spel och Tobak hade 4,3 av de rätta systemen – och plockade totalt hem 21 miljoner kronor. Butikens andelsspel satt klockrent, och under lördagskvällen kunde 43 glada kunder hämta ut 489 151 kronor var efter en insats på 100 kronor. 60-årige Sven Hessling, som drivit butiken i över 20 år, följde inte travet men förstod tidigt att något speciellt var på gång.

– Jag var och tvättade bilen och precis när jag skulle åka hem för att se sammandraget av travet började det ringa och plinga i min mobiltelefon. Jag förstod då att något var lurt, och det här är helt sanslöst och makalöst. Det är en äldre farbror som gjort systemet, han är mellan 65 och 70 år och heter Axel. Han har gjort mina andelssystem de senaste tre gångerna och är en jättetrevlig farbror, vi brukar ofta stå och snacka i butiken, säger Hessling.

Hade du själv någon andel?

– Ja, en. Helt otroligt, 500 000 kronor skattat och klart, rätt ner i pappas ficka. Det här var riktigt kul för de som hängt med och köpt andelar. Jag skulle gissa att cirka 90 procent av de som köpte andelar är stamkunder, och jag kan lova att det är många glada gubbar och gummor i Stockholm nu. Fy fan vad sjukt det här är, jag är så enormt glad, säger Sven Hessling som avslöjar att Sebastian K. var den enda spiken på systemet.

”Sopade banan”

Hasse Svennehed, pr-chef på ATG, är glad och upprymd över vinsten.

– Det är bara att gratulera, hoppas vinnarna tar väl hand om sina pengar. Det var bara systemet i Stockholm och en SpikHarry som fick sju rätt, de sopade banan med övriga travspelare. Det var snyggt gjort. Harry Boy har haft storform under sommaren, han vinner hela tiden, säger Svennehed.

SpikHarry-systemet var inlämnat i Uppsala och kostade 288 kronor. Vinsten blev 4 690 836 kronor.