Lämnade jobbet – lever på hästarna

Johnny Lehrberg slutade sitt jobb som svetsare – satsar allt på sina travhästar

Foto: Kanal 75
Johnny Lehrberg med Royal Neo och Daniel Olsson.
TRAV

Johnny Lehrberg slutade som svetsare och satsar nu enbart på sina hästar.

På onsdag startar Visbyprofilen stallets två stjärnor på V86.

– Royal Neo kan vara farlig att lämna utanför kupongen, han är så pass kapabel, säger han.

För dagen tränar Visbyamatören Johnny Lehrberg sju hästar på Gotland. Lehrberg har haft stora framgångar genom åren och tagit flertalet V75-segrar. Tidigare jobbade han bara halvtid med hästarna och halvtid som svetsare, men för ett och ett halvt år sedan slutade han som svetsare och bestämde sig för att satsa på hästarna fullt ut.

– Jag försöker leva på prispengarna, ha ha. Hittills har det gått, men pengarna går åt fort. Ekonomin har inte varit tuff – än, för början av året var så pass bra. Men det kostar mycket pengar att hålla igång djuren, säger Lehrberg.

Hur har året varit?

– Det började riktigt bra, men under sommaren har det varit riktigt stökigt. Vi har fått dåliga spår och haft någon infektion i stallet. Hästarna har inte haft feber eller något sånt, men det har varit väldigt hemskt konstigt med pulsen på dem. Vi misstänker att det har varit rhinovirus, men det är svårt att avgöra.

– Men nu känns det som att hästarna är på bättringsvägen.

Kommer till Solvalla

På onsdag tar Johnny Lehrberg båten till fastlandet och startar stallets två miljonärer på V86. Hästarna det rör sig om är Just By Myself och Royal Neo. Båda hästarna startar i V86-1 – och båda har fått dåliga lägen. Sju respektive åtta.

– När man anmäler två hästar kan väl åtminstone en av dem få bra spår?

– Jag tror dock att formen är bra på båda två.

Vem är bäst?

– Det är Royal Neo. Om han hade fått ett bra spår hade han definitivt varit med i segerstriden. Royal kan vara farlig att lämna utanför kupongen, han är så pass kapabel. Det har strulat för honom i loppen på slutet och han har bara haft dåliga lägen.

Vad säger du om Just By Myself?

– Jag vet inte riktigt var jag har honom. Han har rätt så hög kapacitet, men han är beroende av högt tempo. Han har känts väldigt fin i jobben i alla fall, men det blir svårt från det här dåliga läget, säger Johnny Lehrberg.