Satsar på ny pengasuccé: ”Har laddat”

Foto: CASPER HEDBERG
TRAV

För ett år sedan missade han miljonvinsten på V75 och fick trösta sig med 80 000 kronor på Dagens Dubbel.

I helgen är brottarlegendaren Frank Andersson ute efter revansch när V75 gästar Jägersro igen.

– Jag har laddat för den här helgen, säger Frank Andersson.

Derbyhelgen 2011 kommer brottarstjärnan Frank Andersson sent att glömma. Frank var riktigt nära att vinna storvinsten som alla spelare drömmer om, men föll på mållinjen.

Han var mitt uppe i repetitionerna till Ladies Night och mellan träningarna lämnade han in ett system till V75.

”Stod mig dyrt”

Franks spikar satt klockrent och hans kupong överlevde även skrällarna i andra och den tredje avdelningen. Men i V75-4 vände turen, då han inte hade med vinnande Elstar Pride, trots att han hade sex hästar med på kupongen.

– Jag hade bland annat streckat hästarna fyra, fem och sju. Men tyvärr lämnat lucka för nummer sex och det stod det mig dyrt. Jag hade nämligen spelat systemet gånger 100 och enbart V7 (ytterligare 2,5 gånger), berättade Frank då.

Hade Frank Anderssons system suttit den helgen hade vinsten blivit uppskattningsvis fem miljoner kronor – nu blev det inte en krona eftersom han endast spelat V7.

Spelar DD igen

Istället fick han nöja sig med 80 000 kronor i vinst efter att ha satt en rak dubbel till 40 gånger pengarna.

Den här helgen är det dags för Derbyt igen med V75 i dagarna två på Jägersro.

Frank Andersson är laddad och lägger sina pengar på Dagens Dubbel.

– Jag har en rak dubbel igen. Jag tror Mellby Viking vinner Derbyt, det är Nurmos bästa chans trots läget. 11-3 är min dubbel. 3 Braås Palema vinner den andra dubbeln, säger han.

– Mellby är pigg och fin och tagit loppet på rätt sätt, det finns ingen bättre i loppet. Jag tror han vinner från dödens, det kan bli kopia från förra året. Fram i dödens och avgöra därifrån. Man får en 30 gånger i alla fall tror jag, det får vi vara nöjda med.

Har du vunnit något på slutet?

– Jag har jobbat så mycket, men följt med stenhårt. Jag har laddat för den här helgen. Jag gjorde flerkupong på kvalet, då sprack jag på Mellby Viking. Vi får ta dem i finalen istället. Dagens Dubbel är mitt favoritspel, det är bästa spelet. Har du en outsider mot en favorit så får man alltid 15-20 gånger. Jag har satt en hel del sådana. I år ska jag vara benhård, spika alla drag jag har.

Kommer du åka ner till Malmö i helgen?

– Jag har jobb i Stockholm under lördagen, men det kan hända att jag sticker ner på söndagen. Då får man hämta ut från luckan direkt på banan, säger han och skrattar.