Trav-Sverige: Hans, det ska du tänka på

Foto: Kanal 75
Stig H Johansson, Björn Goop, John Bootsman och Lutfi Kolgjini.
TRAV

Under måndagen blev det klart.

Hans Skarplöth, 40, tar över efter Remy Nilson som vd för ATG.

Det här vill trav-Sverige att nya chefen tar tag i.

Från och med 1 januari 2013 tar Skarplöth över nya jobbet. Han är i dag vd för Viasat Norden och har en gedigen meritlista från olika chefpositioner inom Viasat-koncernen.

Hans Skarplöth bor i Haninge utanför Stockholm, han har ett brett idrottsintresse och en del erfarenhet av travsport och spel, då han tidigare i livet varit en flitig besökare på Solvalla.

Trav365 ringde runt till några av Sveriges största travprofiler, berättade nyheten och frågade vad som blir nya chefens viktigaste uppgift.

Stig H Johansson, tränare

– Jag har ingen aning om vet det är, jag känner inte igen namnet. Det är omöjligt för mig att ge en kommentar om honom nu, men det lär väl bli en presentation av honom eller något.

Vad är den viktigaste uppgiften för honom?

– Jag tycker att ATG ska ha ett intresse för sporten, för det hänger ihop, sporten och spelet. Jag hoppas att det är en kille som tycker det är intressant att åka ut och kolla på tävlingar för att se hur vi jobbar och vilken miljö det är. Det låter positivt att han gillar trav och har varit på travbanor, då har han sett miljön och hunnit bilda sig en uppfattning om det.

Björn Goop, tränare och kusk

– Jag vet inte vem det är och jag har inga kommentarer innan jag har läst på.

Vad är den viktigaste uppgiften för honom?

– Det är att försöka utveckla och värna om det vi har. Värna för sporten och spelet och skapa ett bra samband där. Hänga med i utvecklingen och göra det vi har ännu bättre.

Lutfi Kolgjini, tränare och kusk.

– Jag känner inte igen namnet.

Vad är den viktigaste uppgiften för honom?

– Det är som jag har sagt tidigare, att sporten och spelet ska leva i symbios med varandra och att de båda tar hänsyn till varandra. Det har man inte lyckats med tidigare. Det är viktigt att, vem han nu är, förstår det.

John Bootsman, uppfödare

– Jag känner inte igenom honom sedan tidigare.

Vad är den viktigaste uppgiften för honom?

– Vi står för ett svårt moment i svensk travsport när det gäller spelet. Första januari 2015 då är det nya regler i Europa. Det betyder att som det ser ut nu förlorar alla länder i Europa sitt monopol,  men förhandlingar pågår. Det är ett otroligt viktigt moment. Hur vi ska lösa det här ur ett svenskt perspektiv och även ur ett europeiskt perspektiv. Det här förhandlingen är otroligt viktig och vi skulle ha behövt en person med den erfarenheten som Remy har. Jag hoppas att vi får en stark person som kommer att klara av det här.  Det är väldigt viktigt för oss vad som händer efter den första januari 2015. Det är avgörande för hur mycket pengar som kommer komma till sporten.