Dramatik i storloppet – Luddes talang vann

TRAV

Klassiska S:t Leger bjöd på dramatik.

Orione Spin imponerade i ledningen med storfavoriten Pato galopperade.

Derbyvinnaren Pato åkte på sin andra förlust i livet när han galopperade i kraftprovet S:t Leger för fyraåriga hästar på Åby. Storfavoriten satt perfekt i andra par utvändigt men när Lutfi Kolgjini ökade tempot 500 meter kvar i ledningen bakom Orione Spin fick Pato problem och galopperade i regnrusket.

– Han slog ihop, han blev för tung. När det började regna, och banan samtidigt blev hård, fick jag bestämma mig, nu valde jag fel. Jag satte på ett par boots och det gjorde att han blev för tung sista varvet. Peter tyckte annars han kändes fräsch, men tyvärr blev det så här, sa Patos tränare Petri Puro.

Förstapriset på 200 000 kronor gick istället till Orione Spin som imponerade i händerna på Lutfi Kolgjini. Segertiden blev 1.16,0 över 3 140 meter, autostart. Tvåa blev Blixtodunder och trea Manalapan.

– Jag vet vilken fantastisk fin häst han är i grund och botten och jag vet att han står distans. Känslan var att vaknat till efter vi bytt miljö och gård till honom. Det här är en bra häst och jag hoppas det släpper för honom nu, kommenterade Lutfi Kolgjini.

Kanal 75/ Lars-Ove Pettersson