Blocketfyndet kan tjäna 150 000 kr

TRAV

Blocketfyndet, travhästen Brianson, har tjänat över en miljon kronor.

I helgen startar amatörtränaren Gunilla Linströms guldklimp på V75.

Förstapriset: 150 000 kronor.

Tränaren Gunilla Lindström.

Brianson köptes för 17 000 kronor plus moms av Gunilla Lindström för sju år sedan. Nu har hästen sprungit in över en miljon kronor och på lördag kan han tjäna ytterliggare 150 000 kronor när Brianson startar på V75.

– Det var ett fynd, han har skämt bort mig kan man säga, har tränaren Gunilla berättat i en tidigare intervju på Trav365.

”Vet inte vad jag ska göra...”

Gunilla jobbar som mätningstekniker på Peab för dagen och Brianson har naturligtvis varit en mycket bra inkomstkälla. Men hon har inte gjort något speciellt för pengarna.

– Jag köper bra foder och skämmer bort hästen lite. Jag vet inte vad jag ska göra med pengarna riktigt, kanske köpa ett syskon till Brianson? Det är jag lite småsugen på, berättade hon tidigare.

”Hårt som vanligt”

På lördag startar alltså hästen inom travets elitserie - V75. Kusk är som vanligt Ingvar Nyberg.

– Det är bra med Brianson. Uppgiften är V75 och då är det hårt som vanligt. Så är det. Läget går inte att klaga på, det är bra på det viset. Det är ändå hårdare bud än i ett vanligt lopp. Inte startsnabb men går hela vägen in i mål. Kan han vara trea, fyra, femma gör han det bra, säger Ingvar Nyberg i Sportbladets kuskintervjuer.

För dagen har Gunilla Lindström två hästar på träningslistan. Utöver Brianson är det femåriga kallblodet Björn Pelle.

ARTIKELN HANDLAR OM