Svanstedts nya show – hattrick på V75-spelet

TRAV

Åke Svanstedts fortsätter sitt segertåg på V75.

I dag tog trav-Sveriges dominant ett hattrick.

– Gröna tåget rullar vidare, säger spelexperten Ralf Vadsmo.

Foto: Kanal 75
Åke Svanstedt.

V75 och Åke Svanstedt. Ja, de två går verkligen hand i hand. Stjärntränaren har haft makalösa framgångar inom travets elitserie och de gånger han är med och kör om de fina prispengarna på V75, så blir det oftast en- eller flera segrar.

Lördagen på Hagmyren var inget undantag.

Turlig seger

Åke Svanstedt inledde med att leda från start till mål med favoriten Covington Ås i V75-1. Efter det loppet dröjde det tills V75-5 innan grön kusk fick göra entre i vinnarcirkeln igen. Den gången med stoet Flowstarter G.

Men bakom den segern låg en hel del tur. In på upploppet ledde nämligen Robert Bergh klart med Lipstick Jungle, men en galopp mitt på upploppet bäddade för ny ”Svanen”-seger.

Vann – med minsta marginal

Svanstedt ramade sedan in omgången med att sätta dit Pine Alone i sista steget i V75-7. I och med den segern var hattricket fullbordat och eftersom Pine Alone var en liten skräll fixade Åke miljonregn över Sverige. Endast 19 kuponger lyckades med att få alla rätt.

Utdelningen: över 1,8 miljoner kronor.

–  Gröna tåget rullar vidare, säger spelexperten Ralf Vadsmo i Sjuan, där travet direktsändes under lördagseftermiddagen.

ARTIKELN HANDLAR OM