Förlust för Tamla på rekordbanan

Så gick det för stjärnan i Allerage Farms på The Red Mile

Foto: Adam Ström/stalltz.se
Fyraårige Chapter Seven imponerade mest under den högklassiga tävlingssöndagen på The Red Mile i Kentucky och nosade på Giant Diablos världsrekord från 2007
TRAV

Det blev ingen favorit i repris.

Johan Untersteiner och Tamla Celeber fick nöja sig med sjätteplatsen i söndagens storlopp i Kentucky.

Istället bjöd fyraårige Chapter Seven på en prestation i världsklass.

Samma bana, samma tävlingsdag, samma kusk.

Där slutar likheterna med succén 2007 då Giant Diablo och Johan Untersteiner slog travvärlden med häpnad genom världsrekordtiden 1.08,5/1 609 meter.

Söndagskvällens försök att upprepa bedriften i Allerage Farms på banan The Red Mile i Kentucky, USA, med ett annat undantagssto, Tamla Celeber, slutade i besvikelse.

Den svenska kulldominanten gjorde sin andra start på andra sidan Atlanten och visade aningen bättre gry än i den misslyckade debuten, men fortfarande långt från sitt bästa.

Johan Untersteiner fick en bra start och släppte ledningen till den delade favoriten Frenchfrysnvinegar, som var på riktigt löphumör och nådde halva distansen på hypersnabba 1.07,9.

Kort senare kom attackordern, men Tamla Celeber kunde nådde aldrig tätkänning och föll tillbaka över upploppet.

Istället höll ledarinnan undan enkelt på tiden 1,09,6.

Chapter Seven nära världsrekord

Kvällens sportsliga höjdare kom istället i den öppna klassen av Allerage Farms.

I ett litet, men naggande gott fält med fem dollarmiljonärer på startlinjen stärkte fyraårige Chapter Seven sin position som Nordamerikas främste äldre travare. Efter att ha dragit i ledningen hela vägen för Tim Tetrick lämnade han sina välmeriterade konkurrenter med lätthet och blev den under dagen som kom närmast världsrekordet efter att ha klockats till 1.08,6.

Tvåa slutade Mister Herbie medan svenskbekantingarna Arch Madness och Wishing Stone tog platserna närmast.

I dagens högst doterade lopp Kentucky Futurity för treåringar segrade My Mvp i finalen på tiden 1.10,3 och belönades med cirka en miljon kronor.

I stoklassen svek kulldrottningen Check Me Out i försöket och ströks till finalen, som istället vanns av Win Missy B på 1.09,7.

Robin Johansson/Kanal 75