Experten: ”Åke och Sebastian K. vinner loppet...”

Foto: kanal75
TRAV

Sebastian K. mot Raja Mirchi.

Åke Svanstedt mot Lutfi Kolgjini.

Experten Lennart Forsgren har sin vinnare klar:

– Sebastian K. vinner loppet, Åke är suverän på att hitta ryggar, säger han.

Foto: aln
Lennart Forsgren.

På lördag får Lutfi Kolgjini chans att sätta käppar i hjulet för Sebastian K., som han tränade innan hästen flyttades till Åke Svanstedt.

Hästen ”Ludde” ska göra det med är Raja Mirchi som han sagt är en bättre häst – kapacitetsmässigt.

Experten och före detta travtränaren Lennart Forsgren ser fram emot loppet och tror sig veta vem som vinner.

– Det kan man spekulera mycket i, Kolgjini känner ju till båda hästarna, det gör ju inte Åke. Men det går inte att gå emot Sebastian K., om man ser till prestationerna. Jag tror att han vinner, Åke är suverän att hitta ryggar och hästen är bäst då, säger Forsgren.

”Jäkla bra häst”

Raja Mirchi gjorde ett mäktigt lopp efter galopp senast och som det låter på tränaren kommer hästen i bra skick till lördagen.

– Raja är en jäkla bra häst som kan utmana om segern. Men Åke har förmågan att hitta bra positioner och jag tror som sagt han tar hem det.

– Raja Mirchi gjorde ett fantastiskt lopp efter galopp på Kalmar, det är inget att säga om det. Men han mötte inte så hårt motstånd då, jag menar Prince Tagg och de där, nu är det lite annat motstånd, säger Forsgren.

”Åke kanske chansar?”

Hur blir loppet kört tror du?

– Raja Mirchi borde bli släppt till ledningen efter 500 meter och där drar nog Kolgjini på, om han inte har ändrat taktik, helt plötsligt, ha ha. Sen så drar han på därframme och Åke får hitta ryggar. Jag är dock lite inne på att Åke chansar i Caballions rygg från start och kanske kan ta sig före Raja Mirchi direkt? Jag vet inte men det är en teori, förklarar Lennart Forsgren.

Han fortsätter:

– Jag tror det här loppet kommer innehålla allt, det ska bli riktigt spännande och intressant.

Vad tror du händer om Kolgjini vinner loppet?

– Då blir det en rolig segerintervju, säger Forsgren med ett skratt.

ARTIKELN HANDLAR OM