Rickard är hjärnan bakom jättevinsten – vann 4,5 miljoner

Rickard Hansson, 21, fixade miljonvinsten till kunderna i Helsingborg i helgen. Spiken var Package Deal och Per Lennartsson som vann V75-6.
TRAV

Travunderbarnet Rickard Hansson, 21, har slagit till igen.

I lördags spelade han in 4,5 miljoner kronor till andelsvinnare i Helsingborg.

– Jag kan knappt reda mig själv, men jag börjar bli bra på att försörja andra, säger han.

Rickard Hansson är fanatiskt travintresserad och har tidigare vunnit V75-ligan åt Svenska Dagbladet.  Själv har han vunnit flera storvinster på V75 – bland annat 600 000 kronor tillsammans med sin vän Kristofer ”Fölet” Jacobsson.  Hansson har även dragit in en storvinst tillsammans med tv-profilen Leif "Loket" Olsson.

Hjärnan bakom systemet

I lördags blev V75-raden svårfunnen och endast 19 system klarade sju rätt. Ett av systemen var inlämnat hos Eskils Tobak i Helsingborg och gav 4,5 miljoner kronor i vinst efter att de spelat för bara V7 och prickat in alla rätt. Hjärnan bakom systemet var Rickard Hansson - och inför sista avdelningen hade andelssystemet chans på ännu mer pengar.

– Vi hade alla hästar där. Vi hade tur att Pine Alone hann dit, helt klart, men att Stormysky inte är en stridskämpe är inget nytt. Så här i efterhand är det mäktigt att se att vi faktiskt hade tagit hela potten med Clouds Above, det var förstås inte nära men det är en speciell känsla, som man nog aldrig mer får uppleva.

Spikade Lennartsson

I lördagens jackpott på V75 låg 35 miljoner kronor i potten till en ensam vinnare.

– Enda spiken var Package Deal i V75-6, sedan spelade vi en utgång på Covington Ås och Good Speed – en av de två behövde alltså vinna. Det handlade om ett stort system, vid jackpottillfällen händer det att en hel del spelare vill vara med och då slår butiken på stort, berättar han.

”Ska ha en stor eloge”

Tack vare information från en kompis fick han med Package Deal på kupongen.

–  Min gode vän Kristofer Axén sköter Package Deal. Jag ringde honom under lördagen för att höra så att övernattning och så vidare hade gått väl, utan den informationen kanske det inte hade blivit sju rätt, så han ska absolut ha en stor eloge.

Hansson har tidigare arbetet hos Eskils Tobak, i helgen ville butiken att han skulle ta hand om V75-systemet till Hagmyren

– Jag fick förfrågan om att komponera systemet. Jag vill dock betona att jag själv inte gjorde någon större vinst. Det är en myt att jag skulle ha gott om pengar, jag hade själv en andel, av 97, vilket blev trevliga 46 000 kronor ungefär.

Vann över en halv miljon

97 andelar var totalt sålda i systemet – och det var många glada vinnare.

– Det är många mycket goda vänner som var med på systemet och vann mycket mer än mig. Utan att avslöja för mycket så kan jag säga att det fanns spelare som vann över en halv miljon.  Nästan bara "stammisar" var med och de skojar, hånar och hyllar oss med glimten i ögat i med- och motgång.

– En av mina närmsta vänner som var med på systemet råkade ut för ett allvarligt överfall tidigare i år och svävade mellan liv och död. Han är helt återställd och att få dela det här med honom är fantastiskt, även om han klagat på dessa hästar i alla år. Och framför allt hur många det är i Helsingborg som har märkt av min något glorifierade bild av mig själv och ofta pikat mig med bitska, hånande, men ändå väldigt roliga kommentarer. Jag hör gärna mer sådant förvisso, det är bara triggande.

Hansson följde loppen hemma hos sina föräldrar i Falköping.

–  Faktum är att jag sa till mamma, efter avdelning ett, att det nog blir champagne i kväll men hon bara suckade och skrattade – som vanligt.

”Alltid trott på mig själv”

Hansson har riktigt bra form för dagen och det har blivit några storvinster den senaste tiden.

– De senaste fyra veckorna har jag satt tre stycken V75-system, mer än på hela fjolåret. Det är tillfälligheter, men jag har alltid trott på mig själv. Jag vet inte hur många gånger jag har somnat till tankar i mitt huvud som sagt att jag kommer att stå i rampljuset som V75-vinnare många gånger, säger han.